Wednesday, March 3, 2021

15 Τρομακτικά Boogeymen από όλο τον κόσμο

15 Τρομακτικά Boogeymen (Μπαμπούλας) από όλο τον κόσμο.




Κάθε χώρα έχει μια μακρά, πλούσια παράδοση επίκλησης υπερφυσικών απειλών για να διατηρήσει τα παιδιά στη σειρά. Ίσως οι γονείς να το σώσουν για έσχατη λύση - αλλά αν και όταν δεν μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να συμπεριφέρονται, υπάρχει κάποιος τρομακτικό Boogeyman 
(Μπαμπούλας) που μπορεί. Έχει πολλά ονόματα και παίρνει διαφορετικές μορφές (και ακόμη και φύλα), αλλά κάθε πολιτισμός στη Γη τον γνωρίζει: τη σκιερή, αόριστη, διαβολική οντότητα που γιορτάζει μια αυστηρή διατροφή άτακτων παιδιών. Μπορεί να είναι κακό ενσαρκωμένο, αλλά έχει επίσης μια δυσάρεστη συμμαχία με απελπισμένους γονείς που δεν μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν. Εμείς, στον αγγλόφωνο κόσμο, τον γνωρίζουμε ως boogeyman, αλλά αποδεικνύεται ότι κάθε πολιτισμός έχει ένα όνομα για αυτήν την φιγούρα που χτυπάει τη νύχτα. Οι γονείς σε όλο τον κόσμο συμφωνούν: Ο φόβος είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο.


1. Boogeyman 
Αγγλία 
AKA: Bogeyman, Bogieman, Boogie Man, Bogy, Bugbear 
Άλλες γνωστές τοποθεσίες: Αγγλόφωνες χώρες 

Ένα σκιερό, άμορφο φάντασμα που κρύβεται σε σκοτεινά μέρη για να τρομάξει τα ανυποψίαστα θύματα του. Είναι περισσότερο ενοχλητικός παρά επικίνδυνος και η δύναμή του εξουδετερώνεται εύκολα από έντονο φως. Το όνομά του προέρχεται πιθανόν από το μεσώ Αγγλία bugge, που σημαίνει "κάτι τρομακτικό".



2. Bokkenrijders 
Ολλανδία 
Άλλες γνωστές τοποθεσίες: Βέλγιο, Γερμανία 

Οι Bokkenrijders ή οι «αναβάτες buck» είναι κλέφτες φάντασμα που οδηγούν ιπτάμενα κατσίκια. Ήταν ένας θρύλος που δημιουργήθηκε από πραγματικές ομάδες κλεφτών τον 18ο αιώνα για να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τις τοπικές αγροτικές κοινότητες.


3. Μπουτζέμαν
Γερμανία
AKA: Bütze, Buhmann, Mummelmann, Popelmann
Άλλες γνωστές τοποθεσίες: Ολλανδία, Σκανδιναβία

Το Butzemann είναι ένα απρόσωπο goblin (
Τελώνιο η καλικαντζαρος ) ή φάντασμα τυλιγμένο σε ένα μανδύα οπού Κρύβεται σε σκοτεινές γωνίες, κάτω από το κρεβάτι ή στην ντουλάπα, και επιτίθεται σε παιδιά που μένουν ξύπνια μετά τον ύπνο τους. Το όνομά του προέρχεται είτε από τη μέση γερμανική bôtzen (για να δημιουργήσει ρακέτα) είτε από verbutzen (για απόκρυψη ή μεταμφίεση). Σήμερα, είναι ο πιο διάσημος για το ανόητο παιδικό τραγούδι, "Es tanzt ein Bi-Ba-Butzemann" (Χορεύει το Bi-Ba-Butzemann), το οποίο αρχικά αφορούσε έναν poltergeist με κουδουνίστρες και δρεπάνι.


4. Sack Man
Ισπανία
AKA: Hombre del Saco, Hombre del Costal, Homem do Saco, El Roba-chicos
Άλλα γνωστά μέρη: το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής

Ένας άσχημος και γοητευτικός άντρας, ο
Hombre del Saco λέγεται ότι απαγάγει τα άτακτα παιδιά στο φως της ημέρας και τα μεταφέρει σε ένα σάκο. Ανάλογα με τις τοπικές παραλλαγές, είτε πουλά τα παιδιά είτε τα τρώει. Σε ορισμένες κουλτούρες, μια μορφή όπως ο Sack Man λειτουργεί ως το κακός βοηθός του Αγίου Νικολάου.


5. 
Baba Yaga
Ρωσία
AKA: Baba Roga, Złota Baba, Ježibaba, γάτα βουνού
Άλλες γνωστές τοποθεσίες: σλαβικές χώρες

Μια μάγισσα με βαθιά και ισχυρή σύνδεση με το δάσος. Ζει σε μια καλύβα που στέκεται σε δυο τεράστια πόδια κοτόπουλου, κάνει βόλτα με ιπτάμενο κονίαμα (
πέτρα) και μεταφέρει ένα γιγάντιο γουδοχέρι. Είναι δίκαιος προς τους ανθρώπους, είναι εξίσου πιθανό να σας βοηθήσει όσο να σε φαΐ. Η Baba (Баба) μεταφράζεται ως «γυναίκα», ενώ η yaga μπορεί να προέρχεται από τη λέξη Πρωτο-σλαβική για το φίδι, αλλά ακούγεται παρόμοια με την πολωνική jędza (μάγισσα), τη Σερβο-Κροατική jeza (τρόμος) και την Old Church Slavonic jęza (ασθένεια).



6. H’awouahoua
Αλγερία

Ένα τέρας που είναι πραγματικά τρομακτικό - το H’awouahoua περιγράφεται ότι έχει ένα σώμα αποτελούμενο από διαφορετικά μέρη ζώων και μάτια που είναι σταγόνες φλεγόμενης σούβλας. Για να το τελείωμα, το παλτό του είναι φτιαγμένο από τα ρούχα των πολλών παιδιών που έχει φάει.


7. Τοκόλοσε
Νότια Αφρική

Νερο Ξωτικά που κάνουν την προσφορά των κακών μάγων. Μπορούν να γίνουν αόρατα με πόσιμο νερό και να προκαλέσουν κάθε είδους αταξία. Μπορείτε να προστατευτείτε από αυτά ενώ κοιμάστε τοποθετώντας ένα τούβλο κάτω από κάθε πόδι του κρεβατιού σας, αλλά η απαγόρευσή τους για το καλό θα χρειαστεί τη βοήθεια ενός μάγος γιατρού.


8. Γκουρουμάπα
Νεπάλ

Ο Gurumapa είναι ένας γίγαντας που τρώει άνθρωπους, με μεγάλους προεξέχοντες κυνόδοντες. Αν και λατρεύει τη γεύση των παιδιών, μπορεί και να συλλογιστεί και σήμερα απολαμβάνει μια ετήσια γιορτή αφιερώματος σε αντάλλαγμα για το ότι δεν τρώει ντόπια παιδιά.



9. Wewe Gombel
Ινδονησία

Το εκδικητικό πνεύμα μιας γυναίκας της οποίας η σπασμένη της καρδιά την οδήγησε στην αυτοκτονία. Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους boogeymen, το Wewe Gombel απαγάγει παιδιά για να τα σώσει από κακούς γονείς. Τους φροντίζει με αγάπη και στοργή στη φωλιά της, πάνω από έναν φοίνικα, αρνούμενη να τους επιστρέψει έως ότου οι γονείς τους μετανοήσουν για τους καταχρηστικούς ή παραμελημένους τρόπους τους.



10. Ναχαχάι
Χερσόνησος Oga, Ιαπωνία

Αυτά τα ogres πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ψάχνοντας για παιδιά που έχουν συμπεριφερθεί εσφαλμένα εκείνο το έτος. Είναι περισσότερο από ευτυχείς να επιβαρύνουν τους γονείς τους, απομακρύνοντας τα παιδιά που είναι τεμπέλης, κακά ή απλά κλαίνε πολύ. Το όνομά τους προέρχεται από το διάσημο ρεφρέν τους - omi も み コ 剝 げ た か Nam (Namomi ko hagetaka yo;), που σημαίνει, "Οι φουσκάλες επουλώθηκαν ακόμη;" - προοριζόταν να προσβάλει ανθρώπους που κάθονται τεμπέλης δίπλα στη φωτιά όλη την ημέρα.



11. The Jersey Devil
Νιου Τζέρσεϋ, ΗΠΑ
AKA: The Leeds Devil

Ένα πλάσμα που μοιάζει με δράκο με ένα παράξενο αμάλγαμα ζωικών μερών και μια κραυγή που σου παγώνει το αίμα. Σύμφωνα με τον μύθο, αυτός ο boogeyman ήταν το 13ο παιδί του τρομερά άτυχου "Mother Leeds" το 1735.Που από τότε, τρομοκρατεί αυτούς τους ανόητους αρκετά σκληρά για να μπουν στα πεύκα το βράδυ.



12. La Llorona
Μεξικό

Αυτός ο boogeyman είναι στην πραγματικότητα το φάντασμα μιας γυναίκας που 
επνιξε τα παιδιά της για να είναι με έναν άντρα που τελικά την απέρριψε. Φτωχή, πνίγηκε - αλλά απαγορεύεται να εισέλθει στον παράδεισο μέχρι να βρει τα παιδιά της. Το βράδυ, περιπλανιέται στις όχθες του ποταμού ψάχνοντάς τους, φωνάζοντας «¡Ay mis hijos! (Ω τα παιδιά μου!) Και αρπάζοντας οποιοδήποτε παιδί κάνει το λάθη να ειναι μόνο του και τα περνά για δικά της. Όπως και η ιρλανδική Banshee, η ακρόαση της φωνής θεωρείται θανατηφόρο. Το όνομά της προέρχεται από τον ισπανικά llorar (να κλαίει).



13. Tata Duende
Μπελίζ

Ένα μικρό, γενειοφόρο Τελώνιο χωρίς αντίχειρες και ανάποδα πίσω πόδια που λέγεται ότι είναι ο φύλακας του δάσους και των ζώων. Οι γονείς προειδοποιούν τα παιδιά τους ότι εάν μείνουν έξω μετά το σκοτάδι ή περιπλανηθούν στη ζούγκλα, η Tata Duende θα τα πάρει. Το όνομά του μεταφράζεται σε «Papa Goblin».



14. Mttminwi
Αΐτη

Αυτός ο Αϊτής boogeyman περιγράφεται ως ένας άνθρωπος με απίστευτα μακριά πόδια που περπατά γύρω από τις πόλεις τα μεσάνυχτα για να πιάσει και να φάει όποιον είναι ακόμα έξω. Το όνομά του είναι μια συστολή του γαλλικού ma thetre (master) και του minuit (μεσάνυχτα).



15. Κούκα
Βραζιλία
AKA: Coca, Cucuy

Ένα διάσημο βραζιλιάνικο νανούρισμα προειδοποιεί τα παιδιά να κοιμηθούν αλλιώς μια Cuca, μια γυναίκα κροκόδειλου, θα τα πάρει. Είναι μια παραλλαγή της πορτογαλικής Coca.



Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...