Friday, November 29, 2019

Τα πιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου.

Τα πιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου.



Αυτά είναι τα καταλύματα που προκαλούν τρόμο στους επισκέπτες τους.
Αν πιστεύατε πως τα φαντάσματα βρίσκονται μόνο στις ταινίες τρόμου, κάνετε λάθος. Στα ξενοδοχεία που θα δείτε, όπως τα παρουσιάζει ο γνωστός ταξιδιωτικός οργανισμός TripAdvisor με βάση τα σχόλια των επισκεπτών του, υπάρχουν πνεύματα εγκλωβισμένα στα δωμάτια που εμφανίζονται όταν η νύχτα πέσει. Τουλάχιστον στη φαντασία των επισκεπτών τους.
Πολλά από τα παρακάτω ξενοδοχεία δεν λειτουργούν πλέον, ενώ άλλα διαθέτουν τους χώρους τους για ξενάγηση σε περίεργους επισκέπτες. Μερικά πάλι παραμένουν ακόμη ενεργά.
Δείτε τη λίστα του με τα ποιο στοιχειωμένα ξενοδοχεία, όπως τα παρουσιάζει το TripAdvisor.

Stanley

Το ξενοδοχείο βρίσκεται βρίσκεται 6 μίλια μακριά από τον εθνικό δρυμό των βραχωδών όρεων (Rocky Mountains) λίγο έξω από το Κολοράντο και έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ “Η Λάμψη”, με πρωταγωνιστές τον Τζακ Νίκολσον και τη Σέλεϊ Ντιβάλ. Μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα «στοιχειωμένα» μέρη της Αμερικής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρήσει παράξενες «κινήσεις» στους χώρους του ξενοδοχείου, κυρίως στην αίθουσα χορού, ενώ πελάτες του ξενοδοχείου ισχυρίζονται πως έχουν δει άτομα μέσα στην νύχτα να στέκονται ακίνητα και να τους κοιτούν και μετά να εξαφανίζονται. Άτομα από το προσωπικό της κουζίνας ισχυρίζονται πως έχουν ακούσει φωνές και ήχους από την αίθουσα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως έχουν ακούσει ήχους από πιάνο στην άδεια αίθουσα.Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου πιστεύουν ότι το φάντασμα στο ξενοδοχείο είναι η ίδια η σύζυγος του Freelan O. Stanley, η οποία υπήρξε πιανίστρια.

Queen Mary

Το κρουαζιερόπλοιο «Queen Mary» αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια καταλαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα μιας «κυρίας στα λευκά» στο σαλόνι του πλοίου, στην πρώτη θέση έναν άντρα ντυμένο με ρούχα από την δεκαετία του ’30 καθώς και φαντάσματα παιδιών να στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα.
Η καμπίνα Β340 παραμένει κλειστεί και κανείς δεν μπορεί να την επισκεφτεί αφού οι περίεργοι θόρυβοι που ακούγονται από μέσα, τρομάζουν ακόμη και το προσωπικό του ξενοδοχείου!
Υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες για το φάντασμα ενός ναύτη που κυκλοφορεί φορώντας την μπλε στολή του. Στην κουζίνα ακούγονται οι φωνές του μάγειρα που βρήκε φριχτό θάνατο από βασανιστήρια! Η πιο στοιχειωμένη περιοχή του πλοίου είναι το μηχανοστάσιο όπου ένας 17χρονος ναύτης παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια φωτιά.

Ballygally

Με μια γρήγορη ματιά κάποιος θα ένιωθε γοητευμένος από την ομορφιά του γαλλικού chateau του Ballygally στην Ιρλανδία, που χτίστηκε το 1625 όταν εγκαταστάθηκε εκεί η οικογένεια Shaw. Η ιστορία θέλει την σύζυγο Isobel να αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο, για να γλιτώσει από τον αργό θάνατο που της είχε επιβάλει ο σύζυγος της. Η γυναίκα απάτησε τον σύζυγο της και εκείνος με τη σειρά του αποφάσισε να τη κλειδώσει σε ένα από τα δωμάτια και να την αφήσει χωρίς φαγητό και νερό. Από τότε λέγεται ότι το πνεύμα της Lady Isobel επέστρεψε στο κάστρο και αρέσκεται στο να… διασκεδάζει με τους επισκέπτες του – πιάνοντας κουβέντα μαζί τους ή χτυπώντας τους την πόρτα.

Port Arthur Motor Inn

Το ξενοδοχείο Port Arthur Motor Inn είναι πλέον μια κανονική επιχείρηση, αφού οι υπεύθυνοι παρέχουν ειδικές εκδρομές στα στοιχειωμένα δωμάτια, με τα εισιτήρια να ξεκινούν από τα 175 δολάρια. Η ιστορία κρατάει από το 1800 , όταν ο συγγραφέας George Gruncell έγραψε για παράξενα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Parsonage. « Η οικογένεια αιδεσιμότατου Hayward είχε επισκεφτεί τη Μελβούρνη. Ένα βράδυ μετά την επιστροφή του , ο γιατρός του οικισμού είδε φώτα από τα δωμάτια του πάνω ορόφου του σπιτιού, και σκέφτηκε ότι η γυναίκα και τα παιδιά είχαν επιστρέψει. Όταν πήγα να τους καλωσορίσω στο σπίτι , βρήκα μόνο τον αιδεσιμότατο Hayward και έναν υπηρέτη . Κανείς δεν ήταν στον επάνω όροφο και όταν πήγαμε στα δωμάτια τα φώτα ήταν κλειστά. Τα φώτα, όμως, τα είχαν δει και άλλοι στον οικισμό», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ballyseede

Το κάστρο του στην Ιρλανδία ανήκε στους Κόντες του Desmond , οι οποίοι λόγω της ανυποταγής τους στο στο στέμμα, πυροδότησαν πολέμους οι οποίοι τελείωσαν, όταν ο 16ος Κόμης του Desmond αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του κρεμάστηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το Ballyseede λέγεται ότι εξακολουθεί να είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των προηγούμενων ιδιοκτητών του ξενοδοχείου – φαίνεται ότι εξακολουθούν να αγωνίζονται για την κυριότητα του κάστρου. Μάλιστα το φάντασμα της Hilda, λέγεται ότι επιστρέφει κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου.

Fort Garry

Το ιστορικό κτήριο του Fort Garry στον Καναδά χτίστηκε το 1913 και έχει μια ιδιάζουσα θέση ανάμεσα στα πιο τρομαχτικά ξενοδοχεία. Τα φαντάσματα κάνουν «παρέλαση» στο ξενοδοχείο αφού πολλές είναι οι μαρτυρίες που κάνουν λόγο για φιγούρες με μανδύα που στέκονται πάνω από τα κρεβάτια τους , ενώ και το προσωπικό καθαριότητας έχει δει να στάζει αίμα από τους τείχους…

Galvez & Spa

Το ξενοδοχείο Galvez & Spa στο Τέξας παρέχει μια ξενάγηση στους στοιχειωμένου χώρους του. Το προσωπικό του ξενοδοχείου προμηθεύει το κοινό με ειδικά εργαλεία για κυνήγι φαντασμάτων. Εναλλακτικά μπορούν μόνοι τους μέσα από εφαρμογές να κάνουν την προσωπική τους έρευνα. Οι κυνηγοί φαντασμάτων θα δουν τη « νύφη φάντασμα» του ξενοδοχείου, καθώς και άλλα παραφυσικά φαινόμενα . Μετά την ξενάγηση , οι επισκέπτες καλούνται να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες φαντασμάτων με άλλους συμμετέχοντες από την ξενάγηση.

Quarantine Station (Q Station Sydney Harbour National Park)

Οι χώροι του Quarantine Station χρησιμοποιήθηκαν την δεκαετία του 1830 για να απομονώσουν άτομα που είχαν μολυνθεί με μεταδοτικές ασθένειες , όπως η ισπανική γρίπη και η βουβωνική πανώλη. Αυτή η αυστηρή καραντίνα επιβλήθηκε με την ελπίδα ότι αυτές οι θανατηφόρες ασθένειες δεν θα φτάσουν στο Σίδνεϊ .
Τα κτίρια του σταθμού απομόνωσης δείχνουν τα διαφορετικά πολιτιστικά και κοινωνικά στρώματα της μικρής αυτής κοινωνίας. Σήμερα μπορεί κάποιος να διαμείνει εκεί και να «βιώσει» αυτή την κατάσταση.

Tulloch Castle Hotel

Το κάστρο Tulloch πιθανολογείται πως χτίστηκε τον 12ο αιώνα και ανήκε στην οικογένεια Bayne , η οποία έζησε εκεί από το 1513 έως το 1752. Το κάστρο στη συνέχεια πωλήθηκε στον Henry Davidson το 1762 και παρέμεινε στην οικογένεια μέχρι τις αρχές του 1900. Το 1940, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο, μετά την εκκένωση της Δουνκέρκης και αργότερα σαν ξενώνας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει αρκετές ιστορίες για φαντάσματα, με τις περισσότερες μαρτυρίες να κάνουν λόγο για την φιγούρα της «πράσινης κυρίας» που θεωρείται ότι είναι το φάντασμα της Elizabeth Davidson , το πορτραίτο της οποίας κρέμεται στο σαλόνι.

Littlecote House

Σε ένα κτήμα 24 στρεμμάτων βρίσκεται στοιχειωμένο στο Hungerford της Αγγλίας, το Littlecote House. Η ιστορία θέλει το σπίτι να έχει γίνει τόπος δολοφονιών και μαρτυρίες μιλούν για την εικόνα ενός μαύρου σκυλιού στην σκάλα το οποίο είναι αδύνατο να το αγγίξεις , ενώ άλλοι κάνουν λόγο για έναν άνδρα που ξεπροβάλλει από τα κλαδιά.

No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...