Wednesday, March 25, 2020

ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ



Στα βορειοανατολικά όρια του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας, υψώνεται το όρος της Πεντέλης. Εκεί, σε υψόμετρο 720 μέτρων συναντούμε ένα τοπωνύμιο που, εκτός από την ήδη πλούσια ιστορία και παράδοση που έχει να επιδείξει, αποτελεί έναν από τους πιο διακεκριμένους τόπους σύγχρονης συγκρότησης λαογραφικών στοιχείων και αστικών μύθων. Πρόκειται για την περιοχή της «Σπηλιάς της Πεντέλης», πολύ περισσότερο γνωστής ως «Σπηλιά του Νταβέλη». Πολλά έχουν λεχθεί και καταγραφεί για τη θέση αυτή. Κρυφά υπόγεια περάσματα, ποικίλα ανεξήγητα φαινόμενα, θεάσεις περίεργων όντων, «εξωγήινη» δραστηριότητα, χωροχρονικές και βαρυτικές ανωμαλίες, πειράματα μυστικών υπηρεσιών, πύλες εισόδου για άλλες διαστάσεις, είναι μοναχά μερικοί από τους ισχυρισμούς .
Το βουνό της Πεντέλης
Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή. Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της «κούφιας Γης», μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: «Πύλη εν τέλι» «Πέντε Έλη» «Πύλη εν τω τέλι» Η εκδοχή ότι λέξη «Πεντέλη» προέρχεται ετυμολογικά από την φράση «Πύλη εν τέλος » αναφέρεται και στο βιβλίο «Κούφια Γη» του Παντελή Γιαννουλάκη.



Ένας Τούρκος περιηγητής, τον 17ο αιώνα, αναφέρει ότι οι μοναχοί της σπηλιάς τον ξενάγησαν σε ένα δαιδαλώδες σύστημα φυσικών στοών, που μέσα τους υπήρχαν ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας - και μάλιστα αποτελούσαν τόπο «μύησης» λαμπρών πνευμάτων και σοφών, οι οποίοι επικοινωνούσαν μεταξύ τους χωρίς να χρησιμοποιούν... ανθρώπινη λαλιά, αλλά μόνο τη σκέψη τους!
Η σπηλιά του Νταβέλη
Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η «Σπηλιά του Νταβέλη». Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν «Σπήλαιο των Αμώμων», δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45×62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της «κούφιας Γης» επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ… Η ιστορία της «σπηλιάς του Νταβέλη», πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για «παράξενα φώτα» στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδή, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ…. Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο. Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.




Περίεργα σύμβολα
Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.
Ο θησαυρός
Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην «Σπηλιά του Νταβέλη», υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη. Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.




Η σπηλιά αργότερα χρησίμευσε ως κρησφύγετο για τον λήσταρχο Νταβέλη και ο θρύλος λέει ότι μέσω υπόγειων στοών επικοινωνούσε με όλη την Αττική (αλλά και με τον πύργο της δούκισσας της Πλακεντίας στην Πεντέλη), ενώ έγινε ευρέως γνωστή τις δεκαετίες του 1970 και 1980, όταν και αποκλείστηκε από τον στρατό για λόγους που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι! Συγκεκριμένα, ο στρατός διεξήγαγε εργασίες στην περιοχή από το 1977 έως το 1983, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, και οι επίμονες δημοσιογραφικές έρευνες δεν έφτασαν σε κάποιο συμπέρασμα, ενώ οι επίσημες απαντήσεις, σε βουλευτές που πραγματοποίησαν ερωτήσεις, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιορίστηκαν στο ότι οι εργασίες «αποτελούν μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ» (λίγα χιλιόμετρα μακριά, στη Νέα Μάκρη, λειτουργούσε νατοϊκή βάση). Η φημολογία ανέφερε πως εκεί διεξάγονταν μυστικά πειράματα λόγω του ισχυρού μαγνητικού πεδίου της περιοχής, ή πως αποτελούσε ακόμη και αποθηκευτικό χώρο για πυρηνικά! ​
​Ο Ελληνικός στρατός
Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ…. Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!




Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι ότι η σπηλιά και το βουνό στο σύνολό του είχαν μετατραπεί (με την αξιοποίηση των τεράστιων ανακαλύψεων -αλλά μη εκμεταλλεύσιμων ευρέως- του Σέρβου φυσικού Νίκολα Τέσλα) στη μια από τις δύο κεραίες στρατηγικών επικοινωνιών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με τα πυρηνικά υποβρύχια σε όλο τον πλανήτη. Όποιος και να ήταν ο σκοπός των στρατιωτικών εργασιών, ό,τι και να δημιουργήθηκε ή να ανακαλύφθηκε εκεί, το αποτέλεσμα είναι ότι άλλαξε το ανάγλυφο της σπηλιάς και έκλεισαν με τσιμέντο οι στοές. Όταν... ξαναδόθηκε στο κοινό, η σπηλιά έγινε πολύ δημοφιλής ως τόπος ενέργειας και δύναμης, ενώ διαπιστώθηκε ότι εκεί πραγματοποιούνταν τελετές μαύρης μαγείας.
​Σήμερα
Σήμερα η σπηλιά είναι γεμάτη από σκαλιστά σύμβολα που δημιουργήθηκαν από τα αρχαία χρόνια, καθώς και αλλά, που παραπέμπουν στον σύγχρονο σατανισμό ή ακόμη και... στα γκράφιτι. Το πιο σύνηθες σύμβολο είναι το Φ, που συμβολίζει τον χρυσό αριθμό ή τη χρυσή τομή. Το σπήλαιο παρουσιάζει τόσο θρησκευτικό και ιστορικό ενδιαφέρον όσο και ορειβατικό αλλά και σπηλαιολογικό. Στο εσωτερικό της σπηλιάς, μέσα σε μια στενή δίοδο όπου η διέλευση γίνεται μόνο με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού, σε βάθος 10 μέτρων υπάρχει και η Λίμνη των Νυμφών, όπου δυστυχώς άξεστοι επισκέπτες (αλλά και πιο... φιλοσοφημένοι) έχουν αφήσει το στίγμα τους...


No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...