Friday, June 5, 2020

πλοίο φάντασμα


SS Ourang Medan – Το πλοίο φάντασμα



Τον Ιούνιο του 1947 πολλά πλοία στον πορθμό της Μάλακα, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στην Σουμάτρα και την Μαλαισία, λάμβαναν σήματα κινδύνου από ένα και μόνο άγνωστο πλοίο.

Αυτό που άκουγαν τα άλλα πλοία είναι πως όλοι οι υπάλληλοι, αλλά και ο καπετάνιος και πολύ πιθανόν και ολόκληρο το πλήρωμα, βρίσκονταν νεκροί, στην αίθουσα που υπήρχαν οι χάρτες αλλά και στην γέφυρα.

Έπειτα ακούστηκε μια έκρηξη και κάποια σήματα από κώδικα Μορς τα οποία δεν μπόρεσαν να αποκωδικοποιηθούν λόγω του θορύβου και ένα τελικό μήνυμα το οποίο έλεγε πεθαίνω.

Το σήμα το πήραν αμέσως δύο αμερικανικά πλοία καθώς και οι αμερικανικές και ολλανδικές βάσεις ακρόασης μηνυμάτων. Ψάχνοντας μέσω των σημάτων την ακριβής θέση διαπίστωσαν ότι ήταν πιθανό να προέρχεται το σήμα από ένα ολλανδικό φορτηγό πλοίο, το Ourang Medan.

Έτσι, το αμερικάνικο Silver Star που ήταν πιο κοντά εντόπισε το Ourang και το πλησίασε, αλλά προς έκπληξη τους δεν υπήρχε κανένα σημάδι ζωής.



Στην συνέχεια όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο αυτό που αντίκρισαν ήταν απίστευτο, μιας και υπήρχαν παντού νεκροί με ανοιχτά μάτια και τεντωμένα χέρια σαν κάτι να ζητούσαν. Ενώ ακόμη και οι σκύλοι που βρέθηκαν είχαν μια έκφραση σαν να γρύλιζαν μέχρι τελευταία στιγμή.

Δεν μπόρεσαν όμως να καταλάβουν ποτέ το τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...