Thursday, August 8, 2019

TheVoynichManuscript



Το 1912 ένας Πολωνός βιβλιοπώλης το ''Wilfred M. Voynich" ταξίδεψε στη Βίλα Montrogonh στην Ιταλία ο που ανακάλυψε και αγόρασε ένα παλιό και μυστήριο βιβλίο.
Eνα βιβλίο όπου δεν είχε τίτλο ούτε και συγγραφέας οπού κανείς δεν ήξερε ποιος το έγραψε, ένα βιβλίο με πολλά και διάφορα σχέδια και περίεργες ζωγραφιές γεμάτο με κείμενό και γράμματα που δεν τα αναγνωρίζει, Δηλαδή σε μία άγνωστη γλώσσα ή πιθανόν σε κάποιο κωδικό.
Για το υπόλοιπο της ζωής του ο κύριος Voynich αφιέρωσε όλο το χρόνο του να μεταφραση και να αποκωδικοποιήσει αυτό το βιβλίο και για εξήγηση της ζωγραφιές που είχε μέσα και να λύσει το παμπάλαιο μυστήριο ποιος το έγραψε, Πότε γράφτηκε άλλα και πού έχει γραφτεί φυσικά και το τι συμβολίζουν όλα αυτά που γράφονται μέσα σε αυτό το μυστήριο βιβλίο.
Με όλη την έννοια της λέξης είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή σε αυτό το μυστήριο βιβλίο αλλά κάποια στιγμή είχε έρθει η ώρα του και δεν είχε καταφέρει να λύσει αυτό το μυστήριο σαν τη πρώτη μέρα που έπιασε αυτό το βιβλίο στα χέρια του.


Το βιβλίο Τώρα πια ονομάζεται τα χειρόγραφα του Voynich δηλαδή το όνομα του βιβλιοπώλη που το ανακάλυψε.


Wilfred M. Voynich

 Τα τελευταία χρόνια και αρκετά μάλιστα το βιβλίο έχει αλλάξει αρκετά χέρια και κύριος άτομα ειδικά στην κρυπτογραφία και από Αμερικανούς και Βρετανούς Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Είσαι πολύ γνωστούς στο κλάδο της κρυπτογραφίας δυστυχώς με καμιά απόλυτη επιτυχία να αποκρυπτογραφήσουν οποιοδήποτε κείμενο όπου βρίσκεται εντός του βιβλίου.
Μέχρι στιγμής είναι το πιο διάσημο Άλυτο κωδικό της ανθρωπότητας αλλά και στα λεγόμενα της κρυπτογραφίας ούτε κομπιούτερ, Το τελευταίων χρόνων δεν έχουν καταφέρει τίποτα.
Μάλιστα μεγάλοι γλωσσολόγοι έχουν επιχειρήσει να λύσουν το μυστήριο όπου το μόνο που συμπέρασμα που έχουν ανακάλυψη είναι ότι η γλώσσα που έχει γραφτεί δεν είναι καμία από τις γνωστές γλώσσες που γνωρίζουν.




Δηλαδή καταλήγουν σε 2 αποτελέσματα,
Το πρώτο ειναι ότι το βιβλίο είναι γραμμένο σε μία γλώσσα όπου δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα και όπου έχει χαθεί με τα χρόνια και τους αιώνες,
και Το δεύτερο είναι γραμμένο με ένα τύπου cypher ένα μυστικό κωδικό για να κρύψουν τα πραγματικά λόγια που γράφουν.
Με όλα αυτά συμπεριλαμβάνουν ότι αυτό που γράφει το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό Όπου ο συγγραφέας Το θεώρησε τόσο πολύ αξίας για αυτό που γράφει και να ταλαιπωρηθεί και να κωδικοποίηση κάθε λέξη του βιβλίου.



Εν τω μεταξύ ο πάπυρος ο που είναι γραμμένο το βιβλίο είναι από δέρμα ζώο και το χρονολογούν Οι ειδικοί ότι έχει κατασκευαστεί η έχει γραφτεί μετάξι το 1402 και 1438 μ.χ.
Φυσικά εκείνη την εποχή η κρυπτογραφία ήταν μία πολύ πιο απλή ιστορία,
Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να σπάσουμε οτι κρυπτογραφικό μήνυμα η κείμενο πού έχει βρεθεί μπροστά μας, Ή τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Αυτή και αυτή την εποχή παραμένει ένα από τα άλυτα μυστήρια του κόσμου.
Οι περιγραφές μέσα στο βιβλίο περιέχει ζωγραφιές με βότανα και διάφορα φυτά Επίσης ζωγραφιές Με γυναίκες που κάνουν μπάνιο και αστρολογικά σύμβολα όπως ο γνωστός ο κύκλος της αστρολογίας και πιθανών οι ερμηνείες τους και ζωγραφιές από ζώα που δεν υπάρχουν πια στη φύση και πράγματα που δεν υπάρχουνε ή δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα για εκατό 
η διακόσια χρόνια αργότερα όπως το κυκλικό σχήμα του Γαλαξία μας και ένα κύτταρο από ένα φυλλόδεντρο κάτω από μικροσκόπιο. 



Τώρα το μικροσκόπιο και το τηλεσκόπιο βρέθηκαν περίπου 200 χρόνια μετά, με λίγα λόγια πάρα πολλές από τις ζωγραφιές είναι εκτός του χώρου και χρόνου δηλαδή δεν είχαν ανακαλυφθεί το 1400 και έτσι επικρατεί η φήμη ότι το βιβλίο έχει γραφτεί από εξωγήινους που πιθανόν να είχε πέσει στη γη πριν από πολλά χρόνια και έτσι εξηγούν την άγνωστη η γλώσσα του βιβλίου.
Κλασσικά ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πετάμε το μπαλάκι στους εξωγήινους,
Τωρα σε πιο λογικές θεωρίες λένε ότι έχει γραφτεί από τον φημισμένο μεσαιωνικό ερευνητή ''Roger bacin'' η και μία ακόμα πιο τρελοί θεωρία ότι το έχει γράψει σε νεαρή ηλικία ο ''Leonardo da Vinci'' άλλα η κατασκευή του βιβλίου πέφτει εκτός χρονικό περίοδο και από τους δύο ερευνητές
Επίσης κυκλοφορεί η φήμη ότι αν θα μπορούσαμε να το σπάσουμε τον κωδικό θα ανακαλύψουμε την αιώνια νεότης.
Τώρα όλοι λένε ότι είναι ενός αλχημιστή το βιβλίο πού δεν ξέρει κάνεις,
Ότι περιέχει διάφορα φοβερά αλχημιστικά μυστικά που έχουν χαθεί με τα χρόνια και τους αγώνες.



Ένα φαινόμενο όμως που έχει ανακαλυφθεί είναι ότι σε ειδικό έλεγχο και αναλύσεις που έγιναν πάνω στο βιβλίο με μικροσκόπιο δεν εντοπίστηκαν Κανένα ορθογραφικό λάθος ή όπως λέμε μουτζούρα ή διορθώσεις και αυτό σε πάνω από 260 σελίδες και με σελίδες που αναδιπλώνεται σε 6 φύλλα και με τόσες χιλιάδες γράμματα και λέξεις που δεν εντοπίζουν και κανένα λάθος,
Καμιά διόρθωση το συγγραφέας, ούτε στης λέξης, ούτε στις ζωγραφιές, Μάλιστα και με τέτοια λεπτομέρεια και αναλυση και εικόνων ιδιαίτερα για ένα βιβλίο αυτής της εποχής με σχέδια αυτουνού το τύπο και αυτό και θεωρείται αδιανόητο για ένα χειρόγραφο βιβλίο αυτής της εποχής.



Επιστήμονες φτάνουν να το αποκαλούν και υπεράνθρωπο τον συγγραφέα το βιβλίο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Yale University και κάθε χρόνο προσπαθούν ερευνητές να το αναλύσετε με τα ίδια αποτελέσματα δηλαδή τίποτα, πρόσφατα όμως ένας αγγλος ερευνητής φημολογείται ότι κατάφερε να σπάσει κάποιο κωδικό και να δώσει μία βάση για αποκρυπτογραφήσεις του βιβλίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποτελέσματα αλλά αυτό είναι ένα Βήμα προς την αποκρυπτογραφηση του βιβλίο, Και λύση του μυστηρίου.





link για το βιβλίο σε Pdf    Voynich-Manuscript.pdf 

No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...