Friday, September 6, 2019

Το Φαινόμενα φάντασμα


Ποιες είναι οι τρεις κορυφαίες επιστημονικές εξηγήσεις για το φαινόμενα φάντασμα;


Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν δει φαντάσματα και φαντάσματα. Ο Neil Dagnall διερευνά τους πιθανούς λόγους

Από τα φαντάσματα μέχρι τους θρύλους, τις μάγισσες στους μάγους, το Απόκριες είναι η μία εποχη του χρόνου, οπου οι άνθρωποι έρχονται μαζί για να γιορτάσουν το υπερφυσικο. Αλλά πέρα ​​από το φανταχτερα φόρεματα η και τα κόλπα ή πίστη στα φαντάσματα είναι στην πραγματικότητα σχετικά συχνή - με το 38% των ανθρώπων να κατηγοριοποιούνται ως πιστοί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ipsos Mori πριν από μερικά χρόνια.

Ο όρος "φάντασμα" αναφέρεται στην ιδέα ότι τα πνεύματα των νεκρών - ανθρώπων και ζώων - επηρεάζουν τον φυσικό κόσμο. Και η ιδέα ενός στοιχειωμένου μπορεί συχνά να περιλαμβάνει οτιδήποτε από μια αίσθηση παρουσίας, ή αντικείμενα που κινούνται, σε πνευματική δραστηριότητα.

Αλλά σε έναν κόσμο γεμάτο από επιστήμη και λόγο, αυτά τα "hauntings" μπορούν συχνά να καταλήγουν σε μια πολύ απλή εξήγηση. Έτσι, και με την Απόκριες στην Αμερική, εδώ είναι οι τρεις κορυφαίες επιστημονικές και ψυχολογικές εξηγήσεις για τα 
στοιχειωμένα, τα πνεύματα, την αφάνεια και όλα τα πράγματα υπερφυσικά - αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά σημαντικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.



1. Γιατί σου το είπα εγω!


Οι προσπάθειες να εξηγηθούν τα hauntings που συχνά βασίζονται σε ψυχολογικούς παράγοντες - όπως είναι η πρόταση - ο τρόπος που λέγεται ότι ένας τόπος είναι στοιχειωμένος είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε φαινομενικά πράγματα.

Σε μια κλασική μελέτη, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν πέντε βασικές περιοχές ενός θεάτρου πριν συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις τους. Πριν από την περιοδεία, μια ομάδα είπε ότι η τοποθεσία ήταν στοιχειωμένη, ενώ η άλλη ομάδα ενημερώθηκε ότι το κτίριο ήταν υπό ανακαίνιση. Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στους οποίους ειπώθηκε ο τόπος ήταν στοιχειωμένοι βίωσαν πιο έντονες εμπειρίες - παρόμοιες με αυτές των παραφυσικών γεγονότων.

Η λεκτική πρόταση έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει τις παραφυσικές αντιλήψεις - όπως δείχνουν οι έρευνες σχετικά με τα φαινομενικά φαινόμενα του 
seance , την παραφυσική κάμψη κλειδιών και την ψυχική ανάγνωση / διάβασμά - ειδικά όταν η πρόταση είναι συνεπής με τις υπάρχουσες παραφυσικές πεποιθήσεις.

Αλλά η έρευνα σε πραγματικό περιβάλλον έχει δημιουργήσει ασυνεπή αποτελέσματα. Μια μελέτη στο δήθεν στοιχειωμένο Hampton Court διαπίστωσε ότι η πρόταση δεν είχε καμία επίδραση στις προσδοκίες των συμμετεχόντων να βιώσουν ασυνήθιστα φαινόμενα ή στην τάση τους να αποδίδουν ασυνήθιστα φαινόμενα στα φαντάσματα.

Επομένως, είναι δίκαιο να πούμε ότι τα αποτελέσματα της πρότασης ποικίλουν ανάλογα με τις πεποιθήσεις ενός ατόμου. Και φυσικά, οι παραφυσικοί πιστοί είναι επιρρεπείς στην υιοθέτηση εικαζόμενων παραφυσικών φαινομένων - ενώ οι σκεπτικιστές θα αρνηθούν την ύπαρξη των παραφυσικών.




2. Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και άγνωστη ήχοι EMF/EVP

Οι εξηγήσεις τους βασίζονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία '' EMF '' και τον υποηχων / 
infrasound. Ο καναδικός νευροεπιστήμονας Michael Persinger απέδειξε ότι η εφαρμογή ποικίλων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στους κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου θα μπορούσε να προκαλέσει εμπειρίες αιχμής - όπως η αντίληψη περί παρουσίας, η αίσθηση του Θεού ή οι αισθήσεις του να αγγιχτούν. Και έχει σημειωθεί ότι οι περιοχές που συνδέονται περισσότερο με τα hauntings - όπως το Hampton Court - έχουν ακανόνιστα μαγνητικά πεδία.

Ομοίως, η υπερφόρτωση - ηχητική συχνότητα κάτω από το εύρος της ανθρώπινης ακοής - θεωρείται επίσης ότι είναι σε θέση να εξηγήσει τέτοια φαινόμενα. Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει infrasound και παράξενες αισθήσεις.

Σε ένα παράδειγμα, σύγχρονα κομμάτια ζωντανής μουσικής δέχτηκαν με υπερφόρτωση και το κοινό κλήθηκε να περιγράψει τις αντιδράσεις τους στη μουσική. 
Περισσότερες ασυνήθιστες εμπειρίες αναφέρθηκαν όταν υπήρχε υποηχων / infrasound - σαν ρίγη από πάνω μέχρι κάτω στη σπονδυλική στήλη, αίσθημα νευρικότητας, κύματα φόβου και άβολα ή θλιβερά συναισθήματα.



3. Τοξικές ψευδαισθήσεις

Οι υπερφυσικές αντιλήψεις μπορούν επίσης να προκύψουν από αντιδράσεις σε τοξικές ουσίες - όπως μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη και παρασιτοκτόνα. Έχει επίσης προταθεί ότι οι μυκητιασικές ψευδαισθήσεις - που προκαλούνται από την τοξική μούχλα - θα μπορούσαν να διεγείρουν τις αντιλήψεις που σχετίζονται με το στοιχειωμένα.

Ο Shane Rogers και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο Clarkson στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ομοιότητες μεταξύ παραφυσικών εμπειριών και των παραισθησιογόνων επιδράσεων των σπορίων μυκήτων. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί συχνά παρατηρούνται φαντασμαγορικά φαινόμενα σε παλαιότερα κτίρια με ανεπαρκή αερισμό και κακή ποιότητα αέρα.

Η ιδέα δεν είναι νέα και οι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη αναφέρει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα που σχετίζεται με παλιά βιβλία. Ισχυρίζονται ότι η απλή έκθεση σε τοξικά καλούπια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά νοητικά ή νευρολογικά συμπτώματα, τα οποία δημιουργούν αντιλήψεις παρόμοιες με εκείνες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της εμπειρίας.





No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...