Wednesday, July 31, 2019

Αυτόματης γραφής μέρος δεύτερο

συνάχια 

Αυτόματης γραφής.


Η αυτόματη γραφή χρησιμοποιείται κυρίως στη μαντεία αιώνες πίσω στο χρόνο.
Μάλιστα, τον 19ο αιώνα δημιουργήθηκε ένα Αρειανό αλφάβητο από ένα μέντιουμ ( Helene Smith – Έλενα Σμιθ 1860 – 1930 ) ώστε να μεταφέρει μηνύματα από τον Άρη προς τους ενδιαφερόμενους της.
Μια μέθοδος πρόβλεψης κατά την οποία εκφράζεται η σκέψη ελεύθερα και αυτόματα από τον μάντη, ο οποίος βρίσκεται σε απόλυτη χαλάρωση έτσι ώστε να μη τον επηρεάζει η λογική, με αποτέλεσμα να βρίσκει πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν αλλά και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του ενδιαφερόμενου, μέσα από το γραπτό λόγο.
Οι γραμμές, οι λέξεις και ενδεχομένως οι φράσεις που θα σχηματιστούν στο χαρτί κατά τη διάρκεια της ημί -ύπνωσης ερμηνεύονται προς το τέλος της διαδικασίας δίνοντάς σας πολύτιμες πληροφορίες για τη πορεία και τους σταθμούς της ζωής σας.

Το αλφάβητο από τον Άρη που κατέγραψε το Μέντιουμ Έλενα Σμιθ.

Που αποσκοπεί η αυτόματη γραφή.Η αυτόματη γραφή αποσκοπεί κυρίως στην μαντεία, στον εσωτερισμό, στην ψυχολογία και πιο γενικά στην ψυχανάλυση.
Μέσω αυτής μπορούμε να μάθουμε, να κατανοήσουμε, ακόμα και να επιλύσουμε διάφορα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.


Παραθέτω μερικά από αυτά: 
• Να μάθουμε για το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον.
• Να ανακαλέσουμε μνήμες από προηγούμενη ζωή.
• Να ανακαλύψουμε τον σκοπό της γέννησής μας σε αυτήν την ζωή.
• Να λύσουμε ένα πρόβλημα.
• Να διδαχθούμε ( όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για την τέχνη, τους άλλους πλανήτες, τις διάφορες επιστήμες κλπ..
Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί συγγραφείς του σουρεαλισμού χρησιμοποιούσαν την αυτόματη γραφή για να συγγράψουν τα κείμενά τους).

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αυτόματη γραφή.
Όλοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αυτόματη γραφή αρκεί να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα.
Όπως:


• Θα πρέπει 
να ήμαστε σε θέση να μπορούμε να χαλαρώσουμε το σώμα μας όσο περισσότερο μπορούμε.
Άμα υπάρχει ένταση τότε μπορεί να μας δυσκολέψει στην πρόοδό μας.

• Να έχουμε ελεύθερο μυαλό!
Δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στο τι σκεφτόμαστε!
Αυτός είναι και ο στόχος της τεχνικής αυτής να απελευθερώσουμε το μυαλό μας και να γράψουμε ότι μας έρχεται στο νου.

• Αυτοπεποίθηση!
Είναι πολύ χρήσιμο να πιστεύουμε στον εαυτό μας, γιατί μας βοηθάει στο να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και να μην σταματάμε αν δεν τα καταφέραμε.

• Υπομονή και επιμονή!
Υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε αποτελέσματα με την πρώτη φορά.
Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας πτοήσει, αλλά κάτι που θα μας κάνει να προσπαθήσουμε ξανά.


Η Ανθρωπότητα αρχίζει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο τις συνειδητές και ασυνείδητες πτυχές του ανθρώπινου νου, καθώς και την φύση της ζωής μετά τον θάνατο, και η Αυτόματη Γραφή είναι ένα από τα μυστήρια που σύνδεσαν τους δύο αυτούς κόσμους.
Το συνειδητό και το ασυνείδητο του Νου, και τους κόσμους των ανθρώπων και των πνευμάτων.

Αυτόματη Γραφή ονομάζεται η διαδικασία γραψίματος χωρίς την χρήση του Συνειδητού Νου.
Η Τεχνική συχνά χρησιμοποιείται όταν το άτομο που γράφει βρίσκεται συχνά σε μία κατάσταση << έκστασης >>, ενώ άλλες φορές είναι σε πλήρη εγρήγορση και κατανοεί τα πάντα γύρω του, εκτός από τα περιεχόμενα που καταγράφονται από το χέρι του, που << καθοδηγείται >> από ανώτερες δυνάμεις.

Η τεχνική της Αυτόματης Γραφής έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως στον Πνευματισμό ως μέθοδος << λήψης της γνώσης >> από πνεύματα και συχνά ήταν μέρος των Συνεδριών που πραγματοποιούσαν οι Πνευματιστές.
Κατά την διάρκεια της ανόδου του Σουρεαλισμού, η Αυτόματη Γραφή αποτελούσε ένα από τα πολλά παιχνίδια που έπαιζαν οι καλλιτέχνες για να προσομοιώσουν την δημιουργικότητα και να δημιουργήσουν αυθεντικά έργα τέχνης.
Η Τεχνική αυτή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και ως θεραπευτική μέθοδος στην Φροϋδική Ψυχανάλυση.
Αν και αρκετοί σκεπτικιστές αμφισβητούν την ποιότητα των κειμένων που απορρέουν από την διαδικασία, είναι ξεκάθαρο πως αρκετοί συγγραφείς έχουν δημιουργήσει κείμενα που δεν θα είχαν γράψει χρησιμοποιώντας μονάχα το μυαλό και την φαντασία τους.




Στις αρχές του 1900 μία νοικοκυρά από το St. Louis – Σαν Λούις ονόματι Pearl Curran – Περλ Κούραν πίστευε πως μπορούσε να επικοινωνήσει με ένα πνεύμα με το όνομα Patience Worth – Πάτιενς Γουόρθ μέσα από την χρήση του Πίνακα Ουίτζα.
Το πνεύμα ξεκίνησε να υπαγορεύει κείμενα που μετατράπηκαν σε 5.000 ποιήματα, ένα θεατρικό έργο, αρκετά μυθιστορήματα και πολλές ακόμη σύντομες ιστορίες.
Αρχικά η Κούραν χρησιμοποίησε τον πίνακα Ουίτζα για να δεχθεί τα μηνύματα του πνεύματος, όμως καθώς περνούσε ο καιρός ανακάλυψε πως η τεχνική αυτή καθυστερούσε, και έτσι υιοθέτησε την Αυτόματη Γραφή.
Αντίθετα από άλλα διάμεσα, η Κούραν δεν έπεφτε σε έκσταση, και << συνδεόταν >> με το πνεύμα ενώ βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση.
Οι ερευνητές που μελέτησαν τα υποτιθέμενα έργα του Πνεύματος της Πάτιενς Γουόρθ συμπέραναν πως θα ήταν απίθανο για την Κούραν που τα μετέφερε στο χαρτί να γνωρίζει τον τρόπο δημιουργίας της λογοτεχνικής δομής, του λεξιλογίου, της ιστορίας ή του αντικειμένου που υπήρχε στα γραπτά του Πνεύματος.


Ο William Stainton Moses – Γουίλλιαμ Στέηντον Μόουζες  γεννήθηκε στην Αγγλία το 1839 και ήταν ένας μορφωμένος Ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας και ενδιαφερόταν για τον Πνευματισμό.
Αφού ξεπέρασε τον αρχικό σκεπτικισμό του, ο Μόουζες ερεύνησε προσωπικά τις Πνευματικές Συνεδρίες και ανακάλυψε πως ήταν καλός στην Αυτόματη Γραφή!
Είναι γνωστός για τα κείμενα αυτόματης γραφής που βρέθηκαν στα βιβλία του “Spirit Teachings (1883)” και “Spirit Identity (1879)”.

Τα γραπτά του, για τα οποία και ο ίδιος διατηρούσε αμφιβολίας τον απομάκρυναν από τις δογματικές ιδέες της Αγγλικανικής Εκκλησίας και τον οδήγησαν εξολοκλήρου στον Πνευματισμό.
Ο ίδιος πίστευε πως τα γραπτά του υπαγορεύτηκαν από ανώτερα πνεύματα που ήθελαν το καλό του κόσμου και αργότερα βοήθησε στην ίδρυση της Κοινότητας Ψυχικών Ερευνών.
Έτσι ιδρύθηκε η Κοινότητα Ψυχικών Ερευνών της Αγγλίας.


Η αντίληψη του Γιούνγκ για το Θάνατο

Υπάρχουν ιδιόμορφες ιδιότητες της ψυχής που δεν περιορίζονται στο χώρο και στον χρόνο. Δεν υπόκεινται στους νόμους.

Η αυτόματη γραφή θεωρείται μέσο επικοινωνίας με τον πνευματικό κόσμο, ίσως και τρόπος σύνδεσης του υποκειμένου με το συλλογικό ασυνείδητο,


Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πρωταρχική υποβολή που κατευθύνεται στον συνειδητό ή ασυνείδητο νου.
Ονομάζεται και “αυτόματη συνεχής γραφή” διότι το πνεύμα επικοινωνεί με τον τρόπο αυτό, γράφει αυτά που θέλει να δηλώσει χρησιμοποιώντας το χέρι του ενδιάμεσου αλλά η μύτη του μολυβιού ή του στυλό, δεν σηκώνεται καθόλου από το χαρτί προκειμένου να περάσει στην επόμενη λέξη ή πρόταση.


Σχετικό το θέμα της ταινίας “the changeling” σε σκηνοθεσία Peter Medak με τον George C. Scott. Οι λέξεις και η σημασία των λέξεων έχουν κάποια κωδικοποιημένη ενέργεια. Η κάθε λέξη ανεξάρτητα από την γλώσσα έχει την ίδια ενέργεια, έτσι στη γλώσσα που γίνεται η ερώτηση, στην ίδια γλώσσα «έρχεται» και η απάντηση.
Ο γραφικός χαρακτήρας επηρεάζεται από το γραφικό χαρακτήρα του υποκειμένου αλλά επειδή πρόκειται για συνεχές κείμενο, η γραφή αποκτά κυκλικό χαρακτήρα.


Ο αυτοματισμός γεννήθηκε στο Παρίσι, αναπτύχθηκε κυρίως στη γραφή και τη ζωγραφική στις αρχές του 20ου αιώνα, επιδιώκοντας τη διερεύνηση του ασυνειδήτου, την απελευθέρωση της φαντασίας << με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική >> και διακηρύττοντας τον απόλυτο μη κομφορμισμό!!!! Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτόματης γραφής αποτελούν τα Μαγνητικά Πεδία των Αντρέ Μπρετόν και Φίλιπ Σουπώ, το πρώτο αμιγώς αυτόματο υπερρεαλιστικό κείμενο.
Στην Ελλάδα, η Υψικάμινος του Ανδρέα Εμπειρίκου αποτελεί ίσως το μοναδικό κείμενο αυτόματης γραφής.

Από την Υψικάμινο, 1935


Είμεθα όλοι ε ν τ ό ς του μέλλοντος μας.

Όταν τραγουδάμε τραγουδάμεεμπρός στους εκφραστικούς πίνακες των ζωγράφων
όταν σκύβουμε εμπρός στα άχυρα μιας καμένης πόλεως
όταν προσεταιριζόμεθα την ψιχάλα του ρίγους
είμεθα όλοι εντός του μέλλοντος μας
γιατί ό,τι και αν επιδιώξουμε
δεν είναι δυνατόν να πούμε όχι να πούμε ναι
χωρίς το μέλλον του προορισμού μας
όπως μια γυναίκα δεν μπορεί να κάμη τίποτε
χωρίς την πυρκαγιά που κλείνει
μέσα στη στάχτη των ποδιών της.
Όσοι την είδαν δεν στάθηκαν να ενατενίσουν
ούτε τα συστρεφόμενα κηπάρια
ούτε την ευωχία των μαλλιών που λατρεύτηκαν
ούτε τα σουραύλια των εργαστηριακών μεταγγίσεων
από μια χώρα σε φλέβες κόλπου θερμού
προστατευομένου από τα εγκόσμια
και τα μελτέμια της κυανής ανταύγειας
λιγυρών παρθένων.
Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντος
μιας πολυσύνθετης σημαίας που κρατεί
τους εχθρικούς στόλους
εμπρός στα τείχη της καρδιάς μου
κατοχυρώνοντες ψευδαισθήσεις πιστοποιούντες
ενδιάμεσες παρακλητικές μεταρρυθμίσεις
χωρίς να νοηθή το αντικείμενον της πάλης.
Στιγμιότυπα μας απέδειξαν
την ορθότητα της πορείας μας
προς τον προπονητήν του ιδίου φαντάσματος
της προελεύσεως των ονείρων
και του καθενός κατοίκου της καρδιάς
μιας παμπαλαίας πόλης.
Όταν εξαντληθούν τα χρονικά μας
θα φανούμε γυμνότεροι και από την άφιξι
της καταδίκης παρομοίων πλοκαμιών
και παστρικών βαρούλκων γιατί όλοι μας είμεθα εντός…
της σιωπής του κρημνιζομένου πόνου
στα γάργαρα τεχνάσματα του μέλλοντος μας.


Στο σχέδιο, η αυτόματη μέθοδος συνίσταται σε ένα είδος τυχαίας μετακίνησης του πινέλου πάνω στο χαρτί. 
Ο Αντρέ Μασόν φαίνεται πως ήταν από τους πρώτους χρήστες της μεθόδου, η οποία επεκτάθηκε και στην ζωγραφική με κυρίως εκφραστές τους Χουάν Μιρό και Ζαν Αρπ, τον Νταλί και στον ελλαδικό χώρο με τον Ν. Εγγονόπουλο

Η αυτόματη γραφή είναι γραφή που υποτιθέμενα οδηγείται από ένα πνεύμα ή από το ασυνείδητο! Μερικές φορές ονομάζεται και “εκστατική” γραφή γιατί γίνεται γρήγορα και χωρίς συλλογισμό, γράφοντας οτιδήποτε έρχεται στο νου, “χωρίς συνείδηση”, σαν σε έκσταση! Πιστεύεται πως επιτρέπει σε κάποιον να “κρυφακούσει” το υποσυνείδητο όπου “κατοικεί ο πραγματικός εαυτός”.
Χωρίς τους περιορισμούς του συνειδητού νου, μπορούν να προσπελασθούν βαθιές σκέψεις και να φανερωθούν καταπιεσμένες μνήμες από το υποσυνείδητο δεδομένα που δεν μπορούν να ανακτηθούν διαφορετικά.
Η αυτόματη γραφή μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη αν αξιολογείται στοχαστικά και με εξυπνάδα.
Από μόνη της, είναι τόσο πιθανό να οδηγήσει σε βελτίωση του εαυτού ή σε αποκαλύψεις, όσο και κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.





Τι είναι τελικά η αυτόματη γραφή.

Για τους ενδιάμεσους θείο δώρο! Για άλλους δύναμη του ασυνείδητου.
Για άλλους η δύναμη του! Για άλλους απολύτως τίποτα! Και για κάποιους άλλους ένας τρόπος επικοινωνίας με εξωγήινους άλλες παράλληλες οντότητες πνεύματα και φαντάσματα.
Άμα με ρωτήσετε εμένα τι πιστεύω θα σας απαντήσω ότι η αυτόματη γραφή είναι αληθινή και υπάρχει και έχει βοηθήσει κατά πολύ πολλούς ανθρώπους να βρούνε πραγματικότητες και αλήθειες.
Πανεπιστημιακός οι μισοί την δέχονται και οι άλλοι μισοί όχι! Αυτό που ξέρω όμως να πω είναι ότι είναι από τα ήδη μέντιουμ τα οποία επίσημα αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι οι επιστήμονες ως υπαρκτό και κάνουν μάλιστα και ειδικές έρευνες στον τομέα αυτόν επάνω.




Η Αυτόματη Γραφή στην Ψυχοθεραπεία.

Η Αυτόματη Γραφή χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο στην Φροιδική Ψυχανάλυση και στις μελέτες αυτογνωσίας, όπου βοήθησε στην εμβάθυνση του μυαλού του γραφέα, μέσα από υποσυνείδητες επιλογές λέξεων.O Pierre Janet, Γάλλος Ψυχολόγος, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην χρήση της Αυτόματης γραφής στον τομέα της Ψυχολογίας. Στα τέλη του 19ου Αιώνα, ο Janet θεώρησε την Αυτόματη Γραφή ως μία μορφή υπνοβασίας: Μία κατάσταση κατά την οποία το μέρος της προσωπικότητας βρισκόταν σε κατάσταση ύπνωσης.

Στις Η.Π.Α η Αυτόματη Γραφή χρησιμοποιήθηκε από τους Ψυχολόγους Morton Prince και Anita Muhl. Η Muhl περιέγραψε το «παρα-συνειδητό» (“paraconscious”) ως μία κατάσταστη κατά την οποία οι ιδέες και οι εικόνες βρίσκονται πέρα από το σημείο της εγρήγορσης, όμως ανασύρονται στην συνειδητή φύση του νου χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Σύμφωνα με την Ψυχολόγο, σε αυτό οφείλεται κάθε αποτέλεσμα αυτόματης γραφής.



Πραγματική επικοινωνία ή παιχνίδισμα του Υποσυνείδητου;

Οι σκεπτικιστές έχουν κατηγορήσει τον Πνευματισμό και την Αυτόματη Γραφή, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που θα επιβεβαιώσουν πως το αποτέλεσμα προέρχεται από την υπαγόρευση των πνευμάτων ή των υπερβατικών όντων, και θεώρησαν πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα παιχνίδι που βασίζεται στην δημιουργικότητα του μυαλού των συμμετεχόντων. Υποστήριξαν πως τα μηνύματα προέρχονταν ξεκάθαρα από τον υποσυνείδητο νου των ανθρώπων που πίστευαν πως επικοινωνούσαν με πνεύματα, πιστεύοντας πως η διαδικασία οφείλεται στο ιδεοκινητικό φαινόμενο – κατά το οποίο το αντικείμενο δημιουργεί κίνηση χωρίς να διαθέτει συνείδηση της πράξης.
Η Χρήση της Αυτόματης Γραφής ως θεραπευτική μέθοδος αμφισβητείται εξίσου, αφού εκείνοι που εναντιώνονται θεωρούν πως δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη σχετικά με την αξία της τεχνικής στην Ψυχοθραπεία, αλλά και την χρήση της στην ανάκτηση καταπιεσμένων αναμνήσεων. Ενώ οι υποσυνείδητες ιδέες εκφράζονται στην Αυτόματη Γραφή, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως δεν είανι τίποτε άλλο από τις συνειδητές σκέψεις του ατόμου, αφού δεν υπάρχει απόδειξη πως υπάρχει ένας «αληθινός εαυτός» στο ασυνείδητο οποιουδήποτε ανθρώπου, πέρα από την φυσιολογική συνειδητότητα.

Η Αυτόματη Γραφή θα εγείρει τα ερωτήματα εκείνων που την αμφισβητούν, και θα ενθουσιάζει εκείνους που θεωρούν πως μπορούν να δεχθούν και να μεταβιβάσουν μηνύματα από τον αθέατο κόσμο των πνευμάτων. Όποια και αν είναι η αλήθεια που συνοδεύει την πνευματική αυτή τεχνική, το σίγουρο είναι πως θα παραμείνει ένα μυστήριο που διχάζει σκεπτικιστές και ανθρώπους που πιστεύουν στην ύπαρξη του υπερβατικού.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!

Αυτόματης γραφής μέρος 1


Το Φαινόμενο της αυτόματης γραφής…


Από τη Βικιπαίδεια,
Αυτόματη γραφή είναι ένας τρόπος γραφής κατά τον οποίο η σκέψη εκφράζεται ελεύθερα και αυτόματα, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς από τους κανόνες της λογικής και ηθικής. Τον όρο καθιέρωσε ο Γάλλος λογοτέχνης Αντρέ Μπρετόν στο Πρώτο Μανιφέστο του υπερρεαλισμού (σουρεαλισμού) που δημοσίευσε το 1924. Μέσα από την αυτόματη γραφή οι Υπερρεαλιστές ζήτησαν να βρουν ασυνήθιστους τρόπους έμπνευσης και άμεση επαφή με το υποσυνείδητο. Θέλησαν να απελευθερώσουν την φαντασία από τα δεσμά των λογικών και των λογοτεχνικών κανόνων και να βγάλουν τη λογοτεχνία από το αδιέξοδο που είχε φτάσει με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί Έλληνες ποιητές της Γενιάς του Τριάντα δέχτηκαν την επίδραση του Υπερρεαλισμού όπως ο Ανδρέας Εμπειρίκος και ο Νίκος Εγγονόπουλος.
Ένας ερωτευμένος διαβίβαζε τις επιθυμίες του και ομιλούσε με την αγαπημένη του από το υπερπέραν, παρά το γεγονός ότι είχε πεθάνει πριν από 15 χρόνια. Το μεταφυσικό αυτό φαινόμενο είχε αναστατώσει την αγγλική κοινή γνώμη, αλλά και τους επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι αδυνατούσαν να δώσουν μια εκλογικευμένη εξήγηση, αν και διαπίστωσαν πέρα από κάθε αμφιβολία, το εκπληκτικό φαινόμενο.




Ηρωίδα της υπόθεσης ήταν η Grace Rosser, γνωστή ζωγράφος, η οποία δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον πνευματισμό και τα μέντιουμ. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε μνηστευθεί με τον Gordon Burdick, διευθυντή ενός εφοπλιστικού οίκου του Βανκούβερ, αλλά δεν είχαν κατορθώσει να παντρευτούν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρυχθεί ο πόλεμος.

Τελικά, ο Gordon πέθανε αιφνιδιαστικά και η Grace κατέρρευσε από τον ξαφνικά χαμό του αγαπημένου της. Μετά από 15 μήνες από τον θάνατό του, η Grace αισθάνθηκε μια μέρα, ενώ έγραφε, κάποια αόρατη δύναμη να κατευθύνει το χέρι της και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η δύναμη αυτή προερχόταν από τον νεκρό μνηστήρα της.



Η Grace γράφοντας επιστολή στον νεκρό μνηστήρα της.

Η Grace έκτοτε επικοινωνούσε διαρκώς μαζί του μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων και η ίδια ισχυριζόταν ότι η σχέση τους ήταν σχεδόν τόσο τέλεια, όσο και όταν ήταν ζωντανός.

Η αποκάλυψη αυτής της μυστηριώδους κατάστασης αντιμετωπίστηκε αρχικά με επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επιστημόνων, που θέλησαν να εξακριβώσουν το παράδοξο γεγονός.

Bert Hellinger

Ο επιφανής γραφολόγος και ψυχολόγος Bert Hellinger, ο οποίος εξέτασε σχολαστικά μακροσκελείς επιστολές γραμμένες με το χέρι της Grace Rosser, αλλά κατ’ εντολήν του νεκρού αρραβωνιαστικού της, αποφάνθηκε μετά βεβαιότητας ότι ο γραφικός χαρακτήρας ανήκε στον αποθανόντα Gordon Burdick.
Την ώρα της πραγματογνωμοσύνης των ειδικών και παρουσία δημοσιογράφων, η Grace επικοινώνησε και πάλι με τον νεκρό μνηστήρα της και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, άρχισε να γράφει το παρακάτω μήνυμα αυτή τη φορά με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα: «Είμαι και πάλι μαζί σου. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας την εργασία αυτή, γιατί είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί την αλήθεια για τη ζωή και τον θάνατο. Υπάρχει μόνο μια ζωή, η οποία είναι αιώνια και ο θάνατος είναι ανύπαρκτος».



Η Grace απλώς στηρίζει την πένα ανάμεσα στα δάχτυλά της κι εκείνη γράφει μόνη της. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε ενώπιον δημοσιογράφων και επιστημόνων.


Μετά από το πείραμα, ο Δρ. Hellinger δήλωσε: «Από επιστημονική άποψη, αυτό είναι αδύνατον! Αλλά, το είδαμε να συμβαίνει και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη. Η περίπτωση της απάτης και της πλαστογραφίας πρέπει να αποκλεισθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστια προσοχή και φροντίδα. Αντιθέτως, το μήνυμα αυτό γράφτηκε ταχύτατα και ενώπιόν μας. Έκανα τη σύγκριση με 20 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα του Gordon Burdick, στηριζόμενος σε επιστολές που είχε γράψει όσο βρισκόταν στη ζωή. Από αυτά, τα 16 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επαναλαμβάνονται συνεχώς στα μηνύματά του από το υπερπέραν. Το γεγονός αυτό αποτελεί τελεσίδικο αποδεικτό στοιχείο».



Ο Δρ. Hellinger, εξετάζοντας τον γραφικό χαρακτήρα που αποδιδόταν στον Gordon Burdick

Η Grace Rosser ήταν μια καλλιτέχνιδα με φιλελεύθερο και πρωτοποριακό πνεύμα, μια καλή χριστιανή, που πήγαινε τακτικά στην εκκλησία και που δεν πίστευε στον πνευματισμό. «Ειλικρινώς, η κατάσταση αυτή με φέρνει σε δύσκολη θέση, αν αναλογιστεί κανείς τις πεποιθήσεις μου», συνήθιζε να λέει.
Εν τούτοις, έζησε όλη της τη ζωή, έχοντας ως συντροφιά το πνεύμα του αγαπημένου της, με τον οποίο εξακολουθούσε να επικοινωνεί. Για να μην εγκαταλείψει τον λατρεμένο της Gordon, η Grace δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η είδηση και το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 29/11/1958


Tuesday, July 23, 2019

Kismet WEB Radio εκπομπή Μια Ώρα Μυστηρίου



Η Athina Andrianou Παρουσίαση νέα εκπομπή του Kismet WEB Radio 
"Μια Ώρα Μυστηρίουμε τον Mike Μazarakis από την ομάδα ATHENS PARANORMAL INVESTIGATIONS κάθε Σαββάτο 13:00 - 14:00 μ.μ. 
                     Στο Kismet WEB Radio το πιο μαγικό σταθμό της Αθηνάς. 



Πρώτη
 εκπομπή 2.1 με θέμα 
Μεταφυσικές Έρευνες η αλλιώς
                                                 Κυνηγοί φαντασμάτων.


                           


   Δεύτερη εκπομπή 2.2 μέρος πρώτο 27/07/2019 Καλεσμένη στην σημερινή εκπομπή η καλλιτέχνης Silvia Cardullo από το συνκροτιμα "Mr Bright & the Magpie" και τραγουδιστρια στο group "Still Unbroken" θα μιλάμε για φαντάσματα για ψυχές και γενικά μυστήρια του κόσμου.για την επίπεδη γη ,The Beatles never existed.


                                         


                                         Tρίτη εκπομπή 2.3 - 31/08/2019
                     Με θέμα Τime slip και καλεσμένος ο Χρήστος Καλοκαιρινός
   


    για live εκπομπή κάθε Σάββατο στο Kismet WEB Radio 13:00 - 14:00 μ.μ.



                          kismet shop




Thursday, July 11, 2019

Αστρική Προβολή


Αστρική Προβολή


Στον εσωτερισμό, αστρική προβολή χαρακτηρίζεται η μεταφυσική και εσωτερική εμπειρία κατά την οποία το «αστρικό σώμα» αποχωρίζεται από το «υλικό σώμα». Το αστρικό σώμα σύμφωνα με τους αποκρυφιστές είναι άρρηκτα δεμένο με το υλικό και δεν υπόκειται στην αντίληψη των αισθήσεων. Πολλές φορές συνδέεται ουσιαστικά με το ψυχικό φαινόμενο γνωστό και ως «εξ αποστάσεως παρατήρηση» (remote viewing).

Σύμφωνα με τους ερευνητές της μεταφυσικής, υπάρχουν πολλές διαστάσεις ύπαρξης. Είναι ο υλικός μας κόσμος όπως τον γνωρίζουμε και είναι και άλλοι κόσμοι, παράλληλοι αλλά και ανεξάρτητοι με αυτόν, ένας εκ των οποίων είναι ο αστρικός. Οι ίδιοι οι άνθρωποι αποτελούνται από πολλά «σώματα» καθένα από τα οποία έρχονται σε επαφή με κάποιους από αυτούς τους κόσμους/διαστάσεις.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και συστηματικά πειράματα νευρολογίας, δεν επαληθεύεται καμία από τις παραπάνω θεωρίες καθώς η αστρική προβολή, όπως και κάθε εξωσωματική εμπειρία τέτοιου είδους, οφείλονται αποδεδειγμένα σε εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η συνείδηση διαχωρίζεται από την κανονική νευρολογική λειτουργία ή ότι αυτή μπορεί να αποχωριστεί ενσυνείδητα το φυσικό σώμα και να προβεί σε παρατηρήσεις.

Η αστρική προβολή συναντάται ευρέως στην επιστημονική βιβλιογραφία ως ψευδοεπιστήμη.

Το βίωμα

Κατά την αστρική προβολή λοιπόν, το αστρικό μας σώμα αποχωρίζεται από το φυσικό μας σώμα, διατηρώντας τη συνείδηση μας και ταξιδεύουμε σε αυτό το κόσμο. Οι περιορισμοί του υλικού κόσμου παύουν να ισχύουν κατά την αστρική μας προβολή. Μπορούμε να έχουμε συνείδηση πάνω στο ταξίδι μας και να το κατευθύνουμε οπουδήποτε στο φυσικό ή αστρικό κόσμο. Σε όλο το ταξίδι, όσο βρίσκεται το αστρικό σώμα έξω από το υλικό, συνδέεται με το τελευταίο με ένα δεσμό, που περιγράφεται από κάποιους ερευνητές ως «ασημένια χορδή». Σύμφωνα με τους τελευταίους ο δεσμός αυτός σπάει μόνο μετά το θάνατο, άρα και τα αστρικά ταξίδια είναι ασφαλή.

Όταν το αστρικό σώμα γυρίσει, η μεγιστοποιημένη συνείδηση της πραγματικότητας υφίεται και έτσι ξεχνά ο άνθρωπος τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του εκτός και αν σπεύσει να καταγράψει άμεσα την εμπειρία του.

Θεωρία και έρευνες

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η αστρική προβολή ως αντικειμενικό φαινόμενο είναι υπαρκτό.

Πολλές φορές η αστρική προβολή συνδέεται με υπεραισθητηριακή αντίληψη το φωτεινό ονείρεμα δηλαδή το συνειδητό όνειρο και άλλες ψυχικές δυνάμεις. Μερικοί αναφέρουν τον όρο αστρική προβολή λανθασμένα, θέλοντας να περιγράψουν την εξωσωματική εμπειρία του ύπνου.

Η αστρική προβολή αποτέλεσε πεδίο και επιστημονικής έρευνας διεξάγοντας πειράματα με ποικίλα συμπεράσματα. Γενικά δε θεωρείται παραδεκτό επιστημονικό πεδίο έρευνας καταρχήν λόγω έλλειψης συγκεκριμένης θεωρίας και αποτελεσμάτων που να μπορούν να αναπαραχθούν σε στείρες συνθήκες εργαστηρίου. Ωστόσο αποτελεί ακόμα πεδίο έρευνας. Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις ασθενών που βίωσαν σχετικές εμπειρίες είτε λόγω φαρμακευτικής αγωγής (με αποτέλεσμα την εγκεφαλική διέγερση) είτε υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ναρκωτικών ουσιών.

Παρά όμως την έλλειψη πειστικών αποτελεσμάτων πολλές αξιόλογες υπηρεσίες διεξήγαγαν και διεξάγουν πειράματα και έρευνες ακόμα και τώρα όπως το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και η υπηρεσία πληροφοριών των Η.Π.Α., η CIA


12 Συχνές Ερωτήσεις

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι σημαίνει αστρική προβολή;

Αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ΄ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα απ΄ αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εν τούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μια και όλες σχετίζονται με την δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή;

Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με την θέληση μας, συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Που βρίσκεται αυτός ο αστρικός κόσμος;

Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος. Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, που το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Υπάρχουν πράγματα ή οντότητες στον αστρικό κόσμο που δεν υπάρχουν στον φυσικό;

Οι πνευματικές και οι εσωτερικές παραδόσεις ως επί στο πλείστον αποδέχονται την ύπαρξη οντοτήτων στον αστρικό κόσμο, και μάλιστα μιλούν για αλληλεπιδράσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι οντότητες με τους ανθρώπους. Γι΄ αυτό συνιστούν πάντα το άτομο να φτιάχνει μια ασπίδα προστασίας, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση, με πίστη, προσευχή και οραματισμό λευκού φωτός. Γενικά ο αστρικός κόσμος, αν και είναι γεμάτος από αστρικούς κατοίκους, θεωρείται μάλλον πιο ασφαλής από τον υλικό κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψω στο σώμα μου;

Όχι. Το αστρικό σώμα συνδέεται πάντα με το φυσικό διαμέσου της ασημένιας χορδής μέσω της οποίας επιστρέφουμε πάντα πίσω. Στην πραγματικότητα, μία από τις δυσκολίες της αστρικής προβολής είναι ότι επιστρέφουμε πολύ εύκολα πίσω. Το δύσκολο μέρος είναι να παραμείνουμε στον αστρικό κόσμο. Στην μοναδική περίπτωση όπου δεν γυρίζουμε πίσω είναι όταν σπάσει η ασημένια χορδή, και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πεθαίνουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν τα καταφέρνω. Κάποιος μου είπε ότι μόνο ιδιαίτερα άτομα που έχουν μια καρμική προδιάθεση μπορούν να ταξιδέψουν συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Είναι αλήθεια;

Όχι. Το να ταξιδεύει κανείς στο αστρικό είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που την μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό, αλλά απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του μετά από συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί δεν εξασκηθήκατε αρκετά και τα παρατήσατε επειδή απογοητευτήκατε ή υπάρχουν άλλες αιτίες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Όταν προβάλλεσαι μπορείς ακόμα να βλέπεις πράγματα του υλικού κόσμου;

Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος του τι υπάρχει φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στο αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα. Κάποιος που ξεκινάει να μάθει τις τεχνικές, στην αρχή έχει δυσκολία να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα, όσο περισσότερο εξοικειώνεται όμως με τον αστρικό κόσμο τόσο πιο εύκολα αναγνωρίζει την μορφή που έχουν εκεί αυτά που γνωρίζει στο φυσικό κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τι μπορεί να δυσκολέψει την αστρική προβολή;

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, για παράδειγμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και την συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγής, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης το αλκοόλ και τα ναρκωτικά όχι μόνο δυσκολεύουν αλλά, μια και ουσιαστικά καταστρέφουν το αστρικό σώμα, τελικά εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Είναι τα όνειρα ένα είδος αστρικής προβολής;

Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό σε κάποιο όνειρο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε όνειρο είναι και μια αστρική προβολή. Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας και τα ονομάζουμε όνειρα, δεν ανήκουν όλες στις ίδιες κατηγορίες. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας όπως ψυχολογικά όνειρα, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά συμβάντα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.α. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στην μνήμη καθώς αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Είναι το αστρικό ταξίδι ίδιο με το συνειδητό όνειρο;

Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο όμως προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο. Οι περισσότερες παραδόσεις και συστήματα για την αστρική προβολή πάντως συμφωνούν ότι η άσκηση στο συνειδητό ονείρεμα διευκολύνει και την αστρική προβολή, καθώς και το αντίστροφο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τι μπορώ να κάνει κάποιος στον αστρικό κόσμο;

Στην αρχή ένα άτομο μαθαίνει να προβάλλει συνειδητά το αστρικό του σώμα και η προσπάθεια του είναι να παραμείνει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με το περιβάλλον του αστρικού πεδίου, μαθαίνει σταδιακά να κινείται και να αναγνωρίζει τα αντικείμενα και τα μέρη, έτσι όπως φαίνονται εκεί. Οι περισσότερες εσωτερικές παραδόσεις όμως μιλούν και για άλλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον προχωρημένο ταξιδευτή. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί συγκεκριμένα μέρη, που μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το φυσικό του σώμα, και να δει τι συμβαίνει εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Οι προχωρημένοι μπορούν επιδράσουν μάλιστα με τα αστρικά σώματα άλλων ανθρώπων, να συναντήσουν πνευματικούς δασκάλους ή και να θεραπεύσουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αστρική προβολή; Τι λέει γενικά η επιστήμη;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, για την δυνατότητα της συνείδησης να υπάρξει ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αναφέρουν αυτές τις εμπειρίες, με πιο εντυπωσιακές ανάμεσά τους να προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοια θέματα, όμως από τυχαία περιστατικά όπως ένα ατύχημα, έχουν περιγράψει λεπτομέρειες για αυτά που συνέβαιναν όταν αυτοί βρίσκονταν αναίσθητοι στο χειρουργικό τραπέζι ή κάπου αλλού. Υπάρχουν όμως πολλές ερμηνείες για αυτά τα περιστατικά και μάλλον είμαστε μακριά ακόμα για επιστημονική θεωρία που να καλύπτει απόλυτα και αυτή την πλευρά των ψυχικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Το πρόβλημα είναι ότι η αστρική προβολή, όπως η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, τα όνειρα ή η διαίσθηση, είναι ουσιαστικά μια εσωτερική εμπειρία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαλήθευσης από τον ανεξάρτητο παρατηρητή- επιστήμονα.


ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΜΑΓΙΣΣΩΝ"

Μία σχετικά απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος αστρικής προβολής είναι αυτή που προτείνει η συγγραφέας και ερευνήτρια Σίλβερ Ράβενγουλφ οπού βασίζεται στις παραδόσεις της Wikka.

Για την προετοιμασία:

- Διαλέξτε μια ώρα που δεν θα σας αποσπάσει τίποτα.

- Την ημέρα που θα επιλέξετε να πειραματιστείτε στην αστρική προβολή καλό είναι να απέχετε από βαριές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, και από το αλκοόλ.

- Για τους αρχάριους είναι πολύ βοηθητικό να κάνουν πριν ένα τελετουργικό μπάνιο, μέσα στο οποίο μπορούν να βάλουν αλάτι και κάποια βότανα.

- Τοποθετείστε ένα μπολ με νερό και ένα με αλάτι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ευλογήστε τα και ραντίστε λίγο και από τα δύο στις τέσσερις γωνιές του δωματίου ώστε να εξαγνιστεί ο χώρος.

Για να αρχίσετε:

- Ξαπλώστε στο κρεβάτι χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια και τα χέρια σας και πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές.

- Φανταστείτε τον εαυτό σας λουσμένο σε ένα λευκό και εξαγνιστικό φως προστασίας. Χαλαρώστε κάθε κομμάτι του σώματός σας ξεχωριστά.

- Όταν νιώσετε απόλυτα χαλαρωμένοι, επικεντρωθείτε στο μέτωπό σας, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια ( το σημείο που βρίσκεται το τρίτο μάτι) και φανταστείτε να βγαίνει το αστρικό σας σώμα από εκεί.

Η διαδικασία της προβολής:

- Αρχικά μπορεί να αισθανθείτε ένα προοδευτικό μούδιασμα στο σώμα, ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο ή να νιώσετε πως αιωρείστε. Μην ανησυχήσετε και μην φοβηθείτε, μια και η ανησυχία και ο φόβος θα σας βγάλουν από την κατάσταση χαλάρωσης. Να γνωρίζετε ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και είστε απόλυτα ασφαλείς.

- Χαλαρώστε και κρατείστε την προσοχή σας στην εσωτερική αίσθηση. Αν χάσετε την συγκέντρωση σας, μετακινηθείτε, ξυστείτε κλπ. θα πρέπει να συγκεντρωθείτε ξανά από την αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για τους αρχάριους, να έχουν δηλαδή υπομονή στην συγκέντρωση και να μην απογοητεύονται.

- Αν πραγματικά το θέλετε και δείξετε συνέπεια και υπομονή στην άσκηση, σίγουρα θα πετύχετε να ταξιδέψετε με το αστρικό σας σώμα. Κάθε φορά μετά που επιχειρείτε αστρική προβολή, θα είναι όλο και εύκολο.

- Μόλις βγείτε από το σώμα σας για πρώτη φορά, περιοριστείτε στο να εξερευνήσετε το δωμάτιό σας με τις καινούριες σας αισθήσεις και μην επιχειρήσετε να πάτε μακρύτερα.

- Οραματιστείτε συνειδητά ότι επιστρέφετε στο σώμα σας. Μετρήστε μέχρι το πέντε και ανοίξτε τα μάτια σας



Πώς επιστρέφετε από την αστρική προβολή; Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται αυτή την εξωσωματική εμπειρία.

Ο φόβος τους δικαιολογείται επειδή υπάρχουν πολλές εσφαλμένες αντιλήψεις σήμερα σχετικά με την επιστροφή στο σώμα σας.

Για πολλούς, η αστρική προβολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, επειδή η ψυχή σας μπορεί να κολλήσει σε κάποιο μέρος, χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο επιστροφής στο σώμα σας.

Άλλοι άνθρωποι λένε ότι οι αρνητικές ενέργειες θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο του σώματος σας όταν το αφήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορείτε να μπείτε μέσα. Και τα δύο αυτά σενάρια, είναι ψέματα.

Η επιστροφή στο σώμα σας δεν είναι δύσκολο πράγμα. Στην αστρική σας μορφή, μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε.

Δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί. Για να καταλάβετε πώς να επιστρέψετε στο σώμα σας, πρέπει πρώτα να ξέρετε για την ασημένια χορδή.


- Τι είναι η ασημένια χορδή;
Η ασημένια χορδή είναι η πολύτιμη σύνδεση ανάμεσα στην ψυχή και το σώμα σας. Είναι η χορδή που σας οδηγεί πίσω στο σώμα σας όταν είστε σε αστρική μορφή.

Προβάλλεται έξω από το σώμα σας και παραμένει συνδεδεμένη με τον αστρικό σας εαυτό.

Η ασημένια χορδή είναι εξαιρετικά ανθεκτική. Δεν είναι σαν ένα νήμα που όταν κάποιος σκοντάψει πάνω του, σπάει και κόβει την σύνδεση.

- Οι ιδιότητες της ασημένιας χορδής είναι οι ακόλουθες:

Πολύ ανθεκτική
Μπορεί να φτάσει μέχρι οποιοδήποτε μήκος-δεν υπάρχει περιορισμός
Δεν μπορείτε να την κόψετε, ακόμα και αν προσπαθήσετε
Δεν μπορεί να σκιστεί ή να μπερδευτεί
Δεν σπάει ποτέ
Είναι η πιο αγνή μορφή ενέργειας που δεν μπορεί να εξαλειφθεί ή να αφαιρεθεί
Μπορεί μόνο να μετακινηθεί από ένα μέρος σε ένα άλλο

Με όλες αυτές τις ιδιότητες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει αδύναμη η σύνδεση με το φυσικό σας σώμα ενώ είστε στο αστρικό.

Η σύνδεση μεταξύ των δύο σωμάτων θα παραμείνει σταθερή και άθικτη όση ὠρα βρίσκεστε στην αστρική σας μορφή λόγω της ασημένιας χορδής.

- Πως επιστρέφετε από μια Αστρική Προβολή;
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απλή: ακολουθήστε την ασημένια σας χορδή.

Όπου και να πάτε στην αστρική προβολή, η ασημένια χορδή σας θα σημαδεύει τον δρόμο.

Όταν τελειώσετε την δουλειά σας στο αστρικό πεδίο, μπορείτε να γυρίσετε στο σώμα σας ακολουθώντας την χορδή.

Στην αστρική μορφή, δεν υπάρχει ύλη, ούτε χρόνος, ακόμα ούτε και απόσταση.

Μπορείτε να περπατήσετε, να τρέξετε ή να πετάξετε με την ταχύτητα του φωτός. Για να επιστρέψετε στο σώμα σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκεφτείτε για να το φτάσετε.

- Η επιστροφή στο σώμα σας είναι ζήτημα ενός μόνο δευτερολέπτου.
Δεν έχει σημασία το πόσο καλά γνωρίζετε το αστρικό πεδίο ή τον δρόμο της επιστροφής. Η ψυχή σας ξέρει τον δρόμο.

Είναι σημαντικό, πριν την αστρική προβολή να καθαρίσετε το μυαλό σας από κάθε είδους αρνητικότητα.

Όταν το κάνετε αυτό, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να επιστρέψετε στο σώμα σας. Θα βρείτε το δρόμο σας αμέσως.

- Αφήστε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες να περάσουν πριν δοκιμάσετε ξανά. Όταν θα έχετε εξασκηθεί αρκετά, δεν θα υπάρχει ανάγκη γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα ξεκούρασης.







Ouija Board (ή ποτηράκι ή τραπεζάκι)

Μιλώντας με τα πνεύματα: 
Επιστήμονες εξηγούν το μυστήριο του πίνακα Ouija.


Οι πίνακες Ouija (Ουίγια) είναι παγκοσμίως γνωστοί ως ένα παιχνίδι και ταυτόχρονα δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο των πνευμάτων. Ωστόσο οι επιστήμονες καταρρίπτουν όλες τις δεισιδαιμονίες, αποκαλύπτωντας πώς πραγματικά λειτουργεί το τρομακτικό αυτό παιχνίδι.

Η Ouija λέξη προέρχεται από τη γαλλική και τη γερμανική λέξη για το «ναι» (oui και ja). Το παιχνίδι είναι απλό και αποτελείται από δύο μέρη: τον ίδιο τον πίνακα που έχει πάνω του χαραγμένα γράμματα και αριθμούς και μία μικρή σβούρα σχεδόν σε σχήμα καρδιάς που ονομάζεται planchette, σχεδιασμένη για να ολισθαίνει ομαλά πάνω από τον πίνακα όταν δύο ή περισσότερα ζεύγη χέρια βρίσκονται πάνω σε αυτήν. Πολλοί πιστεύουν ότι κάτι έξω από τον κόσμο των ανθρώπων κινεί τη σβούρα και τα χέρια των παικτών, δίνοντας απαντήσεις στις ερωτήσεις που οι παίκτες θέτουν στο πνεύμα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του πίνακα Ouija, διακοσμημένοι με ήλιους, φεγγάρια και αστέρια, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα γράμματα του αλφαβήτου, αριθμοί από το 1 έως το 0, "ναι", "όχι" και «αντίο».


Αν και κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πίνακας Ouija χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο πρόσφατος. Το Ouija είναι μόνο ένα από τα αμέτρητα εργαλεία μαντείας που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιετίες μαζί με την ανάγνωση των φύλλων τσαγιού και την αστρολογία . Το παιχνίδι εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1890 από έναν άνδρα που ονομάζεται Ελάιτζα Μποντ.

Για αρκετό καιρό ο πίνακας Ouija δεν θεωρούνταν τίποτα άλλο εκτός από ένα διασκεδαστικό χόμπι, άσχετο με τον αποκρυφισμό, μέχρι που ο Περλ Κουράν, Πνευματιστής και εξέχουσα μορφή κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου ανέφερε ότι ο πίνακας Ouija είναι εργαλείο για να μαντεύει το μέλλον, να βρίσκει χαμένα αντικείμενα και να έρχεται σε επαφή με πνεύματα.

Σύντομα χιλιάδες Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν Ouija για να μάθουν την τύχη αγαπημένων τους προσώπων που πολεμούσαν στην Ευρώπη. Έτσι ο Κουράν είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη σύγχρονη φήμη του πίνακα Ouija ως ένα «πραγματικό» εργαλείο της προφητείας και της επικοινωνίας με τα πνεύματα .

Σκοπός αυτού του “παιχνιδιού” είναι η επικοινωνία με πνεύματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει και τα οποία συνήθως είναι χαμηλών αστρικών πεδίων. Τοποθετεί ο καθένας το δάχτυλό του στο ποτήρι και με ερωτήσεις που κάνει κάποιος, το ποτήρι μετακινείτε μόνο του και σχηματίζεται η απάντηση.

Οι πίνακες Ouija αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας δίαυλος με τον κόσμο των πνευμάτων , αλλά είναι αυτό ρεαλιστικό; Μπορεί όντως ο πίνακας να κάνει όλα αυτά που υποστήριζε ο Κουράν;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πίνακες Ouija μπορεί να σχηματίσουν ονόματα και λέξεις, το ερώτημα είναι πώς ελέγχεται η σβούρα. Από τα πνεύματα, ή μήπως από τον άνθρωπο.

Φυσικά η κοινή λογική υποστηρίζει ότι οι πίνακες Ouija στην πραγματικότητα δεν επικοινωνούν με τους νεκρούς. Αν το έκαναν , σίγουρα δεν θα υπήρχαν άλυτα εγκλήματα, αφού οι ντετέκτιβ της αστυνομίας θα μπορούσαν απλώς να βγάλουν τον πίνακα Ouija και να ρωτήσουν τα ίδια τα θύματα πώς σκοτώθηκαν και υπό ποιες συνθήκες.

Επίσης εάν η κίνηση της σβούρας πραγματικά ελέγχεται από πνεύματα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή, τότε το παιχνίδι θα μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις, χωρίς κανείς να το αγγίξει. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν απλά ερωτήσεις και το πνεύμα να κινεί τη σβούρα χωρίς αυτοί να την ακουμπούν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.


Πλέον, οι επιστήμονες γνωρίζουν ακριβώς πώς λειτουργεί το πίνακα Ouija : είναι αυτό που ονομάζεται «ιδεοκινητικό φαινόμενο». Οι συμμετέχοντες ασυνείδητα μετακινούν τη σβούρα στον πίνακα και επειδή δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει , αποδίδουν την μετακίνηση σε κάποια εξωτερική επιρροή ή υπερφυσική νοημοσύνη.

Οι κινήσεις της σβούρας μπορεί να φαίνεται πολύ μυστηριώδεις στους συμμετέχοντες , οι οποίοι όλοι ορκίζονται ότι δεν κινείται τίποτα σκόπιμα.

Ουσιαστικά, όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο πίνακας Ouija είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στην αυτό -εξαπάτηση . Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό - στην πραγματικότητα μπορεί να είναι διασκεδαστικό και τρομακτικό να προσποιούνται οι παίκτες ότι ήρθαν σε επαφή με τους νεκρούς - αλλά δεν υπάρχει τίποτα μυστήριο σ' αυτό.

Άλλωστε, αν ο πίνακας Ouija ήταν πραγματικά ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο, σίγουρα δε θα τον διέθεταν στα καταστήματα παιχνιδιών τόσο απλόχερα.

Τελικα ο ΠΙΝΑΚΑΣ OUIJA τι ειναι?

Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι , είναι μια πανάρχαιη ιεροτελεστία που μετατράπηκε σε επιτραπέζιο παιχνίδι μόλις δυο αιώνες πρίν .Χρησιμοποιόταν για τη μαγική επίκληση από όλους τους αρχαίους λαούς (Αιγύπτιοι, Σουμέριοι κλπ.) . Επειδή δεν είναι παιχίδι όπως προανέφερα όσοι έχετε στη κατοχή σας ένα τετοιο πίνακα ιδού οι κανόνες που πρέπει να χρησιμοποιείται στο καθένα.

Ένας πίνακας Ouija είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι μια πόρτα σε έναν άλλο κόσμο και προειδοποιούν για τη χρήση του. Οι περισσότεροι άνθρωποι το βλέπουν σαν μια ακίνδυνη εμπειρία, ιδιαίτερα αν δεν έχει ληφθεί πάρα πολύ σοβαρά. Εδώ είναι μερικές οδηγίες.



ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ 

01. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να παίξουν το Ouija. Ένα άτομο δεν είναι σε θέση να εργαστεί στο Ouija. Πάρτε έναν φίλο σας για να το κάνετε. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι συνήθως συνίστανται.

02. Πότε να το παίξετε. Οι περισσότεροι επαγγελματίες προτείνουν τη χρήση του Ouija νύκτα, όταν, λένε, λιγοστεύουν οι παρεμβολές στην ατμόσφαιρα.

03. Δημιουργία ατμόσφαιρα. Το Ouija είναι πιο διασκεδαστικό αν χαμηλώσετε τα φωτά στο το δωμάτιο ή ανάψετε κεριά. Κλείσε την τηλεόραση και κάθε μουσική για να ελαχιστοποιήσετε ήχους (παρεμβολές) που μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή.

04. Πάρτε θέση. Οι δύο χρήστες θα πρέπει να κάθονται απέναντι ο ένας από τον άλλο, με τα γόνατα ενωμένα, αν είναι δυνατόν, με τον πινάκα στα πόδια τους. Μην χρησιμοποιήσετε τραπέζι.

05. Αποφασίστε ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει της ερωτήσεις ή αλλιώς θα είναι το Μέσο. Όλοι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο "πνεύμα" ακόμα και κάποιος ο οποίος δεν συμμετέχει στο παιχνίδι άλλα βρίσκετε στο δωμάτιο. Οι ερωτήσεις πρέπει να υποβάλλονται στο άτομο που έχει οριστεί ως Μέσο και με τη σειρά του αυτός να ρωτά το πνεύμα.

06. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο Planchette. Εσείς και ο συμπαίκτης σας θα πρέπει να ακουμπήσετε τα δάχτυλα των δύο χεριών πολύ ελαφριά στο planchette, ή δείκτη.

07. Κούνησε τον δείκτη. Εσκεμμένα μετακινήσετε το planchette γύρω σε έναν κύκλο στο πίνακα του Ouija μια - δυο φόρες για να «ζεσταθεί».

08. Στάση. Μην αφήσετε τον έλεγχο στο πνεύμα. Το μέσο θα πρέπει να ξεκινά με την αναγγελία ότι η σύνοδος θα επιτρέψει μόνο θετικά πνεύματα ή μια υψηλότερη καλή "οντότητα" και ότι οι αρνητικές ενέργειες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

09. Αρχίστε με εύκολα. Ξεκινήστε με μια απλή ερώτηση, μια που να απαιτεί ένα ναι ή όχι.

10. Να είστε υπομονετικοί. Μπορεί να μην πάρετε αμέσως απαντήσεις. Δώστε στον πίνακα χρόνο για να «ζεσταθεί».

11. Να είστε ευγενικοί. Όταν ο πίνακας αρχίζει να δουλεύει, να ευχαριστήσετε την οντότητα για την φανέρωση και την επικοινωνία μαζί σας.

12. Μη κάνετε ηλίθιες ερωτήσεις. Αποφύγετε ερωτήσεις όπως, "Πότε θα πεθάνω;" γιατί ίσως απλά ανησυχήσεις χωρίς λόγο.(βλ. 14.)

13. Μην ζητάτε αποδείξεις για την φυσική του υπόσταση. Πολλοί έμπειροι χρήστες προειδοποιούν να μην ζητήσετε από το πνεύμα να κάνει αισθητή την παρουσία του. (σ.τ.μ. σηκώνοντας πράγματα στον αέρα και τέτοια παρόμοια)

14. Μην πιστεύετε ό, τι σας λέει. Ακριβώς όπως με οποιαδήποτε άλλη πηγή πληροφοριών, μη δέχεστε ότι σας λέει, ανεξάρτητα αν υποστηρίζει ότι είναι η αλήθεια ή ακριβής.

15. Κλείστε την επικοινωνία. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Όταν τελειώσετε με τη συνεδρία, μετακινήστε το planchette στο 'GOODBYE' και μετά βγάλτε τα χέρια σας!!

Συμβουλη:

1. Διατηρήστε των ελέγχο. Εάν η συνεδρία ξεκινήσει λαμβάνοντας αγενή, χυδαίο, άσεμνο ή άλλως δυσάρεστες απαντήσεις, να διακόψει τη συνεδρίαση.


Το Charlie Charlie Challenge τελικά τι ειναι παιχνιδι η ειναι επίκληση ενός Μεξικανού δαίμονα δεν θα το πιστεψετε την αληθεια.




«Τσάρλι, Τσάρλι»: Πραγματικό μεταφυσικό φαινόμενο ή διαφημιστικό τέχνασμα;
Ένα μεταφυσικό παιχνίδι το οποίο έγινε γνωστό μέσω διαδικτύου έχει διχάσει τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, με κάποιους να πιστεύουν στην αυθεντικότητά του και άλλους να ισχυρίζονται πως πρόκειται για διαφημιστικό τέχνασμα.


Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον κυβερνοχώρο δείχνουν νεαρούς να καλούν πνεύματα χρησιμοποιώντας μια κόλλα χαρτί και μερικά μολύβια. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που πιστεύουν πως το παιχνίδι «Τσάρλι, Τσάρλι» αποτελεί μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας για την προώθηση της ταινίας «The Gallows».
Στην ταινία, υπάρχει πράγματι ένας δαίμονας με το όνομα Τσάρλι, όμως στο τρέιλερ δεν φαίνεται να γίνεται κάποιο τέτοιου είδους κάλεσμα. Όσον αφορά το παιχνίδι, αυτό φαίνεται πως ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου στην Δομινικανή Δημοκρατία, χώρα που δεν θα περίμενε κανείς μια κινηματογραφική παραγωγή να ξεκινήσει την διαφημιστική καμπάνια της.


                                          

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...