Tuesday, May 21, 2019

ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Τελικά έλυσαν το μυστήριο 126 χρόνια μετά


Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.
Δυο θεωρίες άλλα πια ειναι σωστή. 



Το DNA που βρέθηκε πάνω στην εσάρπα από το αίμα του ενός από τα 5 θύματα και του δράστη οδήγησαν στην αποκάλυψη του μεγαλύτερου θρίλερ όλων των εποχών.
Βρετανός serial killer γνωστός ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ο Πολωνός κομμωτής Aaron Kosminski μετανάστης στην Αγγλία του περασμένου αιώνα, το dna του οποίου αποκωδικοποιήθηκε μαζί με αυτό της Catherine Eddowes την οποία είχε δολοφονήσει το φθινόπωρο του 1888 στο White Chapel.
 Ο Kosminski ήταν 23 ετών όταν έλαβαν χώρα οι δολοφονίες, και ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη  μια αδερφή του στην Γκρίνφιλντ Στριτ, μόλις 200 μέτρα από όπου το τρίτο θύμα, η Ελίζαμπεθ Στράιντ δολοφονήθηκε.
Ο Kosminski δεν ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας, ή ένας διαπρεπής χειρουργός ή πολιτικός και πέθανε στο άσυλο του Λέβεσντεν από γάγγραινα σε ηλικία 53 ετών.



Η ιστορία του Τζακ ο Αντεροβγάλτης (αγγλικά: Jack the Ripper)
Είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο. ο οποίος δρούσε στην περιοχή Ουάιτσάπελ του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα ξεκινώντας από το 1888. Το όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται από την μέρα που κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.

Τα θύματα ήταν γυναίκες οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες. Οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Μαίρη Τζέιν Κέλλυ) την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων. Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.
Οι εφημερίδες άρχισαν να δίνουν όλο και πιο εκτεταμένη προβολή στο θέμα, κυρίως στην αγριότητα των επιθέσεων και στην αδυναμία της αστυνομίας στο να το συλλάβει τον δολοφόνο, ο οποίος φαίνεται ότι ξέφευγε από την αστυνομία για μερικά λεπτά.

Επειδή η ταυτότητα του δολοφόνου δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ η ιστορία των γεγονότων έχει λάβει και ένα χαρακτήρα αστικού μύθου με μια μίξη ιστορικών και φανταστικών στοιχείων. Πολλοί συγγραφείς, ιστορικοί και ερασιτέχνες ερευνητές έχουν προτείνει διάφορες θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα (ή ταυτότητες) του δολοφόνου και των θυμάτων του.


Ο Πολωνός με εβραϊκές ρίζες, κομμωτής στο επάγγελμα Aaron Kosminski και μετανάστης στην Αγγλία του περασμένου αιώνα, είναι ο περιβόητος serial killer, γνωστός ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης.



Ο Louhelaine ανέλυσε το DNA που βρέθηκε πάνω στην εσάρπα από το αίμα του ενός από τα 5 θύματα και του ιδίου του δράστη και ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μια τεράστια ανακάλυψη που οδηγεί στο τέλος ενός θρίλερ που έχει κρατήσει 126 χρόνια.

Το DNA του Kosminsk ταυτοποιήθηκε μαζί με αυτό της Catherine Eddowes την οποία είχε δολοφονήσει το φθινόπωρο του 1888 στο White Chapel.

Η εσάρπα ήταν στην κατοχή του David Melville-Hayes, από την οικογένεια της Eddowes. Μέχρι σήμερα φυλασσόταν στο Scotland Yard’s Crime Museum, σαν έκθεμα σχετικό με τις δολοφονίες του Τζακ. Ο επιχειρηματίας Russel Edwards αγόρασε την εσάρπα και ξεκίνησε τις δικές του έρευνες με τη βοήθεια του Louhelaine ο οποίος στο παρελθόν δούλευε για λογαριασμό της Interpol και πλέον είναι καθηγητής στο Liverpool John Moores University.

Τα τεστ DNA ξεκίνησαν το 2011. Οι πρώτες δοκιμές ήταν άκαρπες, ωστόσο πρόσφατα ο Louhelaine εντόπισε πολύ μικρά ίχνη σπέρματος στην εσάρπα, χρησιμοποιώντας την τεχνική των UV φωτογραφικών απεικονίσεων. Στην εσάρπα βρίσκονταν βέβαια και κηλίδες αίματος που διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν αίμα του θύματος.

Για την ταυτοποίηση του αίματος της Eddowes συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της, η Karen Miller, που έδωσε δείγμα δικού της γενετικού υλικού.

Για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του δολοφόνου, συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της κόρης του Kosminski που ωστόσο δεν έδωσε σχετική άδεια για δημοσιοποίηση των προσωπικών της στοιχείων.



Ο Kosminski ήταν 23 ετών όταν έλαβαν χώρα οι δολοφονίες, και ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη μια αδερφή του στην Greenfield Street, μόλις 200 μέτρα από όπου δολοφονήθηκε το τρίτο θύμα του, η Elizabeth Stride.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη τη χρονιά, ήταν ένας εκ των βασικών υπόπτων, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί στοιχεία εναντίον του. Οι Αρχές άλλωστε της εποχής δεν διέθεταν τα σημερινά μέσα για να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους. Και έτσι, ο μύθος που έγινε και κινηματογραφικό θέμα, συνεχίστηκε στα βάθη του χρόνου.

O Πολωνός κομμωτής 
Κοσμίνσκι είχε γεννηθεί στην Kłodawa της Πολωνίας το 1865 και το 1881 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αγγλία όπου και εργάστηκε ως κομμωτής. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές από το 1885.

Η εσάρπα που οδήγησε στην ταυτοποίηση:




Η είδηση δημοσιεύεται από την Dailymail που προχώρησε σε εκτενές ρεπορτάζ για την ταυτότητα του θρυλικού δολοφόνου που σκότωσε πέντε συνολικά γυναίκες το μακρινό 1888 στην Αγγλία.
Το πρώτο γράμμα που φαίνεται να γράφτηκε από τον Τζακ είναι αυτό που έγινε γνωστό ως «Αγαπητό αφεντικό…». Σε αυτό, ο δολοφόνος συστήθηκε ως Τζακ και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για την εγκυρότητα όσων έγραφε, αφού ανάμεσα σε όσα ανέφερε έκανε λόγο για κομμένο αυτί του επόμενου πτώματος που θα έβρισκαν στη συνέχεια.


Το γράμμα εστάλη στις 27 Σεπτεμβρίου και μόλις 3 ημέρες μετά, η αστυνομία βρήκε την Κάθριν Έντοους με το ένα της αφτί κομμένο. «Αγαπημένο μου αφεντικό, έχω ξεκινήσει να δουλεύω με τις πόρνες και δεν σκοπεύω να σταματήσω να τις ξεσκίζω», είχε γράψει στον πρόλογο.

Ο Τζακ έγραψε πως «το χτύπημα θα είναι διπλό αυτή τη φορά», με την αστυνομία να τονίζει πως δεν πρόκειται για αναληθές γράμμα κάποιου εμμονικού, μιας και είχε ταχυδρομηθεί προτού οι Αρχές δηλώσουν επίσημα την εύρεση των δύο πτωμάτων. Κανένας δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για το «διπλό χτύπημα» πέρα από τον ίδιο τον δολοφόνο.











Το «Γράμμα από την Κόλαση» ήταν ίσως το πιο μακάβριο «δώρο» του Τζακ στους ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση. Εστάλη στις 15 Οκτωβρίου στον Τζορτζ Λασκ, επικεφαλής της επιτροπής της «ομάδας επαγρύπνησης του Γουάιτ Τσάπελ, που είχε συσταθεί από απλούς πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν στις έρευνες κάνοντας περιπολίες στους δρόμους και μιλώντας με πιθανούς μάρτυρες και υπόπτους.


Στο δέμα που του παρέδωσαν, βρήκε και ένα ανθρώπινο νεφρό το οποίο ο Τζακ υποστήριξε πως ανήκε στην Κάθριν Έντοους. Το άλλο δεν εστάλη διότι –όπως υποστήριξε ο ίδιος- το είχε τηγανίσει και το είχε φάει! Επίσημη απόφαση για τον αν τελικά το νεφρό ανήκε πράγματι στο 4ο θύμα του Τζακ δεν υπήρξε ποτέ.



Μέχρι σήμερα οι βασικοί και κυριότεροι ύποπτοι ήταν έξι:




Ο 48χρονος επιχειρηματίας Russel Edwards ζήτησε την επιστημονική συνδρομή του διάσημου γενετιστή βιολόγου, Dr Jari Louhelaine οποίος μετά από αναλύσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν ο κομμωτής Aaron Kosminski. Και τώρα οι δυο τους ισχυρίζονται ότι βρήκαν την άκρη στο νήμα και έφτασαν στην ιστορική αλήθεια για μια υπόθεση που δεν κατάφερε να λύσει κανείς ειδικός της αστυνομίας μέχρι σήμερα.

Από τότε τουλάχιστον 100 άτομα είχαν αναφερθεί ως ύποπτοι. Μεταξύ αυτών το μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτώριας, Prince Albert Victor, the Duke of Clarence , ο ζωγράφος Walter Sickert, αλλά και ο τέως Πρωθυπουργός, William Gladstone.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ακριβώς γυναίκες σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Είναι γενικά αποδεκτό ότι δολοφόνησε πέντε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και κάποιοι άλλοι επτά ή περισσότερες. 

Οι πέντε γυναίκες που επίσημα θεωρούνται θύματα του Αντεροβγάλτη είναι:

-Mary Ann (Polly) Nichols, 42 ετών δολοφονήθηκε Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 1888,στο Μπακς Ρόου,στο Χούάιτ Τσ΄΄απελ.

-Annie Chapman, χήρα 47ετών δολοφονήθηκε Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, 1888,στην πίσω αυλή ενός σπιτιού της Χάντμπερυ Στρητ αριθμός 29.

-Elizabeth Stride, 45 ετών δολοφονήθηκε Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 1888 στην αυλή ενός σπιτιού της Βέρνερ Στρητ.

-Catharine Eddowes, 43 ετών, δολοφονήθηκε Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 1888,στην Μιτρ Σκουέαρ, με χρονική διαφορά εύρεσης από το προηγούμενο μιας ώρας.

-Mary Jane (Marie Jeanette) Kelly, δολοφονήθηκε Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 1888.
Εκτός από αυτές τις πέντε, υπάρχουν αρκετά καλοί λόγοι να πιστέψουμε ότι το πρώτο θύμα ήταν, στην πραγματικότητα, η Μάρθα Τάμπραμ (Martha Tabram) η οποία δολοφονήθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου, 1888, όπως και υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσον η Stride ήταν, όντως, θύμα του Αντεροβγάλτη.                                                                                        Mary Jane Kelly

Οι φόνοι των γυναικών που ήταν εκδιδόμενες, συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Mary Jane Kelly), την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την  έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων.

Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.
Ο ιατροδικαστής, στην περίπτωση της Annie Chapman, ανέφερε: «Το συμπέρασμα είναι ότι υπήρχε διακαής πόθος να κατέχει τα μέρη του σώματος που είχαν αφαιρεθεί».
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις προκύπτει τελικά ότι ο Kosminski είναι ο άνθρωπος εκείνος το προφίλ του οποίου ταιριάζει περισσότερο στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.
Ο χάρτης με τις δολοφονίες. Πιθανόν ο Kosminski να ήθελε να αφήσει το "αποτύπωμα" του σχηματίζοντας ένα επιβλητικό «Κ». Σύμπτωση; «Παιχνίδια» του Τζακ; Κανείς δεν έμαθε… Την εποχή εκείνη, άλλωστε, η γενετική, η βιολογία και τα τεχνικά μέσα της αστυνομίας και των ιατροδικαστών ουδεμία σχέση είχαν με τα αντίστοιχα σημερινά.
Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που ο θρύλος του «Τζακ του Αντεροβγάλτη» παρέμεινε ζωντανός για παραπάνω από έναν αιώνα και χρειάστηκαν τόσες δεκαετίες μέχρι να δοθεί η απάντηση στο ποιος τελικά ήταν ο υπαίτιος τόσων θανάτων. Ο Κοσμίνσκι πέθανε το 1919 σε ηλικία 53 ετών από γάγγραινα στο Leavesden Asylum.

Ίσως
 η ιστορία μας να μην τελειώνει εδώ υπαρχή ακόμα μια θεωρία τελικά πια ειναι η σωστή?
Μέρος δεύτερο. 

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης τελικά ήταν γυναίκα!
Ο στυγερός δολοφόνος πετσόκοβε πόρνες τυφλωμένος από την οργή για τη χρήση του σώματός τους στις ακολασίες και όχι στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους; Κι όμως. Είναι πάρα πολύ πιθανό.

Στοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά για το φύλλο του θρυλικού δολοφόνου, τον οποίο δεν συνέλαβε ποτέ η Scotland Yard, παραθέτει το νέο βιβλίο του νομικού Τζον Μόρις ο οποίος με «Το χέρι μιας γυναίκας» επιχειρεί να ρίξει φως στο μεγαλύτερο λονδρέζικο μυστικό όλων των εποχών.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι πίσω από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη που έδρασε το 1888 και δολοφόνησε με φριχτό τρόπο πέντε πόρνες στο Whitechapel του Λονδίνου κρύβεται η Ουαλή Λίζλι Ουίλιαμς, σύζυγος του βασιλικού γιατρού Σερ Τζον Ουίλιαμς, ο οποίος μάλιστα ήταν ο πρώτος ύποπτος για τις δολοφονίες.



Ο Μόρις πιστεύει ότι αν προσέξει κανείς τα στοιχεία των υποθέσεων θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήταν γυναίκα. Κανένα από τα θύματα δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ τα προσωπικά αντικείμενα ενός θύματος «είχαν αφαιρεθεί με καθαρά γυναικείο τρόπο», όπως είχε παρατηρήσει εφημερίδα της εποχής.

Η 
Mary Jane Kelly, η μόνη από τα θύματα που δεν δολοφονήθηκε σε δημόσιο χώρο, ήταν άλλωστε για πολλά χρόνια η ερωμένη του συζύγου της (γι' αυτό άλλωστε είχε θεωρηθεί ύποπτος).


«Η Λίζλι σκότωνε με οργή γιατί η ίδια δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Αφαιρούσε τις μήτρες γυναικών επειδή τις χρησιμοποιούσαν για να παρέχουν πληρωμένο σεξ, αντί να τεκνοποιήσουν», γράφει ο Μόρις.
Ο πρώτος φόνος (της 43χρονης Μέρι Αν Νίκολς) έγινε στις 31 Αυγούστου 1888 για να ακολουθήσουν η 47χρονη Ανι Τσάπμαν στις 8 Σεπτεμβρίου, η 44χρονη Λίζι Στράιντ στις 30 Σεπτεμβρίου, η 46χρονη Κάθριν Εντόουβς στις 30 Σεπτεμβρίου και η 25χρονη Μέρι Τζέιν Κέλι στις 9 Νοεμβρίου.


«Μελέτησα με τον αείμνηστο πατέρα μου χιλιάδες έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα. Επειδή, όμως, από την αρχή όλοι πίστεψαν πως ο δολοφόνος ήταν άντρας, οι ντετέκτιβ αγνοούσαν όλα τα στοιχεία που έδειχναν την πραγματική ταυτότητά του», υποστηρίζει ο συγγραφέας και προσθέτει ότι κοντά στο πτώμα της Εντόουβς είχαν βρεθεί πάνω στο αίμα αποτυπώματα γυναικείου παπουτσιού. Επιπλέον στη σκηνή εγκλήματος της Μέρι Κέλι βρέθηκαν γυναικεία ρούχα και ένα καπέλο που κανείς ποτέ δεν την είχε δει να φοράει.
Συγκεκριμένα με το βιβλίο του ένας πρώην δικηγόρος ο John Morris κατονομάζει ως τον δολοφόνο Τζακ τον Αντεροβγάλτη, μία γυναίκα, τη Lizzie Williams.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει η γυναίκα με καταγωγή από την Ουαλία ήταν ο δολοφόνος που είχε σκορπίσει πανικό στο Whitechapel και σκότωνε τις γυναίκες διότι η ίδια δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, οπότε τιμωρούσε τα θύματά της αφαιρώντας τους τις μήτρες ενώ ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης.

Η Lizzie ήταν η σύζυγος του Sir John Williams, γιατρού των ανακτόρων, βασικός ύποπτος τέλεσης των φόνων ο ίδιος από αρκετούς ερευνητές.

Μάλιστα ο συγγραφέας, όπως αναφέρει στο βιβλίο του, θεωρεί απόδειξη πως δεν ήταν άνδρας ο μανιακός δολοφόνος ιερόδουλων καθώς κανένα από τα πέντε θύματα δεν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα προσωπικά είδη της μίας, της Annie Chapman, βρίσκονταν απλωμένα στα πόδια της με «γυναικείο τρόπο», σύμφωνα με τις αναφορές της εποχής.

Τη θεωρία του Morris ωστόσο δε φαίνεται να ασπάζονται ερευνητές της υπόθεσης.

Το βιβλίο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Το χέρι μιας γυναίκας» έχει γράψει ο ίδιος ο Morris με τον αείμνηστο πατέρα του Byron. Οι δύο άνδρες ερεύνησαν χιλιάδες ιατρικά και νομικά έγγραφα προκειμένου να φθάσουν στο σημείο να θεωρήσουν τη Lizzie ως τον περιβόητο δολοφόνο.

Όπως ο ίδιος ο John Morris δήλωσε, αν και οι υπόλοιποι ερευνητές δεν εξέλαβαν και τόσο θετικά τη θεωρία τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα: «Επειδή όλοι πίστευαν ότι ο δολοφόνος είναι άνδρας, αγνοούσαν τις αποδείξεις που έδειχναν ότι τελικά πρόκειται για γυναίκα φονιά».

Μέσα σε 10 αιματοβαμμένες εβδομάδες του 1888 ο δολοφόνος «χτύπησε» πέντε φορές. Θύματά του ήταν οι Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly,όλες ιερόδουλες στο East End. Σε τρεις από αυτές είχε αφαιρεθεί η μήτρα τους, κάτι που ο John θεωρεί πολύ σημαντικό. Η Lizzie είχε γεννηθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 1850 κι επειδή δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, εκδικήθηκε εκείνες που μπορούσαν.

Ο ιατροδικαστής, στην περίπτωση της Annie Chapman, ανέφερε: «Το συμπέρασμα είναι ότι υπήρχε διακαής πόθος να κατέχει τα μέρη του σώματος που είχαν αφαιρεθεί».

Ο John επίσης επισημαίνει:
• Καμία από τις γυναίκες δεν είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση.
• Προσωπικά είδη της Chapman βρίσκονταν στα πόδια της, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με τυπικά θηλυκό τρόπο».
• Τρία μικρά κουμπιά από μπότα γυναίκας βρέθηκαν μέσα στο αίμα κοντά στην Catherine Eddowes.
• Απομεινάρια από γυναικεία ρούχα – μία κάπα, φούστα και καπέλο – βρέθηκαν ανάμεσα στις στάχτες στο τζάκι της Mary Kelly. Τα συγκεκριμένα ρούχα δεν ανήκαν στη Mary.

Ο λόγος για τον οποίο η Mary Kelly έγινε στόχος, σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι το γεγονός ότι υπήρξε ερωμένη του συζύγου της Lizzie, Sir John, ο οποίος διηύθυνε κλινική εκτρώσεων στο Whitechapel.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Lizzie - Mary Elizabeth Ann Hughes – ήταν κόρη ενός Ουαλού βιομηχάνου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1872, όταν εκείνη ήταν 22 χρονών και ο σύζυγος της 32. Αμέσως μετά τους φόνους, η Lizzie έπαθε νευρικό κλονισμό. Πέθανε από καρκίνο το 1912 ενώ η αστυνομία δεν την ανέκρινε ποτέ λόγω της κατάστασής της.

Με τον θάνατο της Μέρι Τζέιν Κέλι ο κύκλος του αίματος έκλεισε επειδή ήταν η ερωμένη του άντρα της. Ο απόλυτος στόχος.


Η Λίζλι είχε παντρευτεί τον Τζον Ουίλιαμς το 1872 όταν ήταν 22 ετών κι εκείνος 32. Αμέσως μετά τις αιματηρές δολοφονίες η σύζυγος έπαθε νευρικό κλονισμό. Πέθανε το 1912 από την επάρατο νόσο ενώ την είχαν ανακρίνει πολλές φορές οι αστυνομικοί που θεωρούσαν ύποπτο τον σύζυγό της...


Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τόνι Γουίλιαμς ανακάλυψε στο σπίτι του ένα μαχαίρι το οποίο οι αρχές θεωρούν ότι πρέπει να ήταν το όπλο του εγκλήματος και ανήκε... στον Σερ Τζον Ουίλιαμς. Ήταν το μαχαίρι που χρησιμοποιούσε στα χειρουργεία του (υπήρξε γιατρός της βασίλισσας Βικτόρια.

Παράλληλα, κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τον ίδιο τον επιχειρηματία, Russell Edwards ο οποίος αναμένεται να θησαυρίσει μέσα από την κυκλοφορία αυτή.


Για κάποιους το μυστήριο έφτασε στο τέλος του. Κάποιοι άλλοι θεωρούν πως ο πραγματικός Τζακ θα μείνει για πάντα άγνωστος. Το σίγουρο είναι πως ο θρύλος του θα μείνει αναλλοίωτος όσα χρόνια κι αν περάσουν…





No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...