Saturday, May 18, 2019

To Νησί με Τις Στοιχειωμενες Κούκλες




Έξω από το Mexico City, στη λίμνη Tesuilo, υπάρχει ένα μέρος που θα λάτρευαν οι οπαδοί των θρίλερ.
Ένα νησί γεμάτο εγκαταλελειμένες κούκλες που αποσυντίθεται με τα χρόνια, άλλες χωρίς χέρια, άλλες χωρίς κεφάλι, άλλες κρυμμένες στις κουφάλες των δέντρων και άλλες κρεμασμένες.
Είναι το Νησί με τις Κούκλες, ή αλλιώς Isla de las Munecas, εδώ που το 1950 ένας άντρας παράτησε γυναίκα και παιδί για να απομονωθεί για πάντα εκεί.

Ο Santana Barrera βρήκε όμως στις όχθες της ακτής, το πτώμα από ένα κοριτσάκι.
Στο ποτάμι, μια κούκλα επέπλεε. Θέλοντας να τιμήσει το νεκρό παιδί, πήρε την κούκλα και την κρέμασε σ' ένα δέντρο.
Όσο περνούσε ο καιρός ο Βarrera, έβρισκε και κρεμούσε στα δέντρα κούκλες γιατί πίστευε πως το πνεύμα του κοριτσιού τον καταδίωκε.
Κάποιοι συγγενείς του έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν ότι ο Μπαρέρα στοιχειώθηκε από το πνεύμα του κοριτσιού, το οποίο τον καθοδηγούσε, γι’ αυτό απέκτησε τη μανία με τις κρεμασμένες κούκλες.
Περνώντας ο καιρός, ο Μπαρέρα έχασε τα λογικά του και άρχισε να διαδίδει ότι οι κούκλες ήταν στοιχειωμένες....
Όπως έλεγε, τα βράδια οι κούκλες κουνιούνταν, μιλούσαν μεταξύ τους, τον βοηθούσαν ακόμα και στις εργασίες του στο νησί.

Ο περισσότερος κόσμος δεν πίστεψε την ιστορία με το πνιγμένο κορίτσι και οι «στοιχειωμένες» κούκλες δεν προκάλεσαν φόβο. ... Πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν προϊόν της φαντασίας του Μπαρέρα, που υπέφερε από μοναξιά στο νησί. Υπήρξαν όμως και αρκετοί, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ανατριχιαστικές ιστορίες, που θεώρησαν αληθινό το περιστατικό με το κορίτσι και τις στοιχειωμένες κούκλες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τις έχουν δει να κουνιούνται, τις έχουν ακούσει να ψιθυρίζουν, ενώ βρέθηκαν και κάποιοι που υποστήριξαν ότι ενώ βρίσκονταν μέσα σε μια βάρκα, οι κούκλες προσπάθησαν να τους παρασύρουν προς το «στοιχειωμένο» νησί.... Τα ΜΜΕ τον εντόπισαν και έκαναν αρκετές φορές αφιερώματα στην ζωή αυτού του παράξενου άντρα που διηγούνται ιστορίες για το πνεύμα του κοριτσιού. 50 χρόνια αφότου ο Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα βρέθηκε πνιγμένος στο ίδιο σημείο, που ο ίδιος είχε βρει το κοριτσάκι... Όσο περίεργη και απίστευτη είναι αυτή η ιστορία και παρόλο που η κοινή λογική αποκλείει το ενδεχόμενο το Νησί με τις κούκλες να είναι στοιχειωμένο, είναι γεγονός πως δύσκολα θα πήγαινε κανείς εκεί μόνος του. Για το βράδυ, ούτε συζήτηση…...
Το νησί έπειτα, άρχισε ν' αποτελεί πόλο έλξης τουριστών. Πολλοί επισκέπτονται το νησί και αφήνουν εκεί κούκλες, ενώ γίνονται πλέον φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Το μέρος προκαλεί ανατριχίλα σε όποιον το επισκεφθεί..











No comments:

Post a Comment

Τι είναι τα πνεύματα / φαντάσματα Υπάρχουν; Μια Ταξινόμηση φαντασμάτων Και Καθημερινές προτάσεις για Προστασία από πνεύματα Τα στοιχειωμένα...